83 våben skifter hænder på Ejer Bavnehøj: Politi fra tre lande stormer rasteplads

Dansk, svensk og amerikansk politi var tilstede på rastepladsen. Foto: Shutterstock

To udenlandske mænd er tiltalt for at have forsøgt at købe 83 våben med tilhørende ammunition via Dark Web. To yderligere mænd og en kvinde er tiltalt for at skulle hente våbnene i Danmark og fragte dem videre til Sverige.

Så langt nåede våbnene ikke, da de fem sidste år blev anholdt i to koordinerede indsatser mellem Særlig Efterforskning Vest, svensk politi og Homeland Security Investigations i USA. Manden og kvinden blev anholdt under en politiaktion på en rasteplads ved Ejer Bavnehøj i november sidste år.  

”Det er mig bekendt en af de største sager om våbenkøb på nettet i Danmark, og der er efter vores opfattelse tale om et meget organiseret, internationalt netværk af kriminelle, som har forsøgt at skaffe mange og farlige våben til kriminelle miljøer. De har opereret via Dark Web, via krypterede kommunikationstjenester og under et falsk alias.” forklarer anklager i Særlig Efterforskning Vest, Signe Gråkjær. 

Kan ende med 12 år i fængsel

Anklagemyndigheden har tiltalt alle fem for overtrædelse af straffelovens paragraf 192a ved at have forsøgt at anskaffe sig skydevåben og ammunition under særligt skærpende omstændigheder. Strafferammen for overtrædelse af § 192a er otte års fængsel. For de to bagmænd er der påstand om, at retten skal anvende § 88, der kan forhøje strafferammen med fængsel indtil 12 år. 
 
Det forventes, at der falder dom den 15. december i år. Sagen starter den 6. november ved Retten i Horsens, og der er afsat 12 retsdage.  

Retten i Horsens har fredag bestemt, at de fem tiltalte skal være varetægtsfængslet frem til dom.