Nu kan sommerens strandgæster bare komme: Husodde Stand er blevet bredere og blødere

Fra spidsen af den nye høfde ved Husodde kigger man ind mod den nyetablerede sandstrand, som fra i dag er helt klar til at tage imod strandløver og vandhunde. Foto: Horsens Kommune.

Den sidste gravemaskine har netop forladt Husodde Strand. De forgangne otte uger har Horsens Kommune flyttet sten, bygget og forstærket høfder og kørt tonsvis af sand til stranden. Arbejdet har resulteret i, at Husodde Strand er blevet næsten dobbelt så bred som tidligere - og strandgæsterne kan nu slænge sig i det nye sand og gå i vandet fra den udvidede lækre sandstrand.

Den forbedrede Husodde Strand ved Horsens er klar til at blive indtaget af endnu flere strandgæster, som har fået mere sand at boltre sig på. Nu strækker den brede sandstrand sig længere mod øst, hvor den nyetablerede høfde skal være med til at holde på alt det nytilførte sand, som er lagt oppe på stranden og de første meter ud i vandet.

Med disse dages vejrudsigt, der melder høj sol og sydlandske temperaturer, er det bare med at komme til stranden, hoppe i bølgen blå og nyde livet, lyder det fra Lise Kjær Poulsen, som er skov- og landskabsingeniør ved Horsens Kommune:

"Vi har med hele øvelsen haft fokus på at kvalitetsudvikle stranden til glæde for alle, som bruger det meget populære badested. Vi har skabt mere plads til strandgæsterne, som kan få glæde af, at der nu er en bredere strækning, hvor det er lækkert at gå i vandet fra. Og med det her vejr, så er det da bare med at komme derud og prøve det af," siger Lise Kjær Poulsen.

Det er det blødeste sandstrand, som man vil mærke under fødderne ved Husodde. Kommunen oplyser, at sandet lige skal have tid til at sætte sig og arbejde sig på plads i vandkanten. Det betyder, at sandet stadig kan virke lidt løst på bunden, når man slentrer i vandkanten eller går ud for at få en svalende dukkert.

Høfde med flere funktioner

Høfdernes primære formål er at fastholde stranden. Men den nye høfde er udformet med en plan overflade, så den også får et rekreativt formål.

"Høfdens flade og jævne overflade er skabt, så den er plan at gå på. Det er fedt at gå ud på spidsen og få en oplevelse ved at mærke vinden og have vandet på alle sider. Vores tanke har været, at høfden på denne måde kan give strandgæsterne en oplevelse ekstra," fortæller Lise Kjær Poulsen.

Badebroen er der selvfølgelig stadig, som den plejer at være.

På grund af den nye høfde og forstærkning af de to eksisterende vil man desuden kunne opleve mere roligt badevand. Det er i hvert fald kommunens forhåbning - velvidende at havet er sin egen herre.

Pres på parkeringspladsen ved stranden

Tag cyklen, når det er muligt, eller parker bilen længere oppe i skoven. Sådan lyder opfordringen fra Horsens Kommune, som er helt bevidst om den udfordring, der til tider er med parkeringsforholdene ved stranden.

På de varme sommerdage er der ikke plads på parkeringspladsen til, at alle strandgæster kan parkere deres bil. Til gengæld er der flere p-pladser længere oppe i skoven langs Elbæk Skovvej, som kommunen opfordrer til at benytte. Horsens Kommune har fremtidige parkeringsforhold med i tankerne i arbejdet med en ny lokalplan for området men kan ikke stille nogen garanti for, at der på sigt vil komme større parkeringsplads lige ved stranden, hvor pladsen er begrænset.