Piller fundet i børnehave: 153 børn hastet på hospitalet

Modelfoto. Børnehavebørne måtte have taget blodprøver på tre sygehuse. Foto: Shutterstock

Fundet af et halvtomt pilleglas skabte panik hos Dagenæs Børnehus i Horsens.

Midt på eftermiddagen fandt personalet et halvtomt pilleglas på et af badeværelserne i børnehaven. Det var et af børnehavens børn som gjorde personalet opmærksom på pillerne, da barnet havde slikket på en af dem, men valgte at aflevere den, da pillen "ikke smagte godt". Personalet frygtede at flere af børnene havde smagt på eller spist af pillerne, derfor sendte daginstitutionens ledelse via intranettet en besked til forældrene til institutionens 220 børn.

Her stod der ifølge Horsens Folkeblads oplysninger: 

"Jeg vil hermed orientere jer om, at vi sidst på eftermiddagen i dag desværre fandt et panodil-hylster på Orange Teams badeværelse, med kun få piller i" 

Forud for emailen var hospitalerne i Horsens, Vejle og Skejby blevet oplyst om situationen, så de kunne indkalde ekstra personale, som kunne hjælpe med at håndtere de mange blodprøver, der skulle tages. 

Børnehavens leder, Betina Brounbjerg Martinussen, fik i samarbejde med embedslæge og akutbereskabet løst det store puslespil, som det var at få guidet børn og forældre hen til de tre sygehuse. 

Midt på aftenen sendte ledelsen endnu en mail ud, hvor tonen var væsentligt skærpes. Heri opfordres forældre til at se med alvorsøjne på episoden og bringe deres børn til blodprøver på hospitalet. Indtag af for mange panodiler kan bl.a. føre til leversvigt. 

Heldigvis havde ingen af børnene symptomer. Børnehaven har endnu ikke afdækket, hvordan pillerne endte på børnehavens badeværelse.