Skulle behandle fangerne: Gjorde noget helt andet

Foto: Modelfoto, Shutterstock.com

En fængsels-psykologs opgave er normalt at behandle fangerne, der var dog en fængsels-psykolog i et Østjysk fængsel, som også tog helt andre opgaver på sig.

En Østjysk fængsels-psykolog sidder i dag på anklagebænken ved Retten i Horsens , hvor han er anklaget for at have smuglet stoffer ind til de indsatte samt at snyde sig til en lønforhøjelse, det skriver Ritzau.

Desuden skal han ikke længere have mulighed for at praktisere sit arbejde, det er Anklagemyndighedens krav. 

Den 30-årige psykolog er tiltalt for at have smuglet 473 gram hash og 9,4 gram kokain ind i fængslet, samt at have snydt sig til en lønforhøjelse. Han arbejdede som psykolog i Enner Mark Fængsel. 

Sidebeskæftigelsen som smugler har indbragt ham en fortjeneste på mindst 32.950 kroner. Pengene skulle han angiveligt have fået fra de indsattes pårørende. 

Det seks sider lange anklageskrift fortæller desuden om flere lovovertrædelser.

Psykologen skal også have givet de indsatte som var underlagt besøgs- og brevkontrol, mulighed for at benytte psykologens egen arbejdscomputer. Slutteligt skal han over for sin arbejdsgiver have påstået, at han havde taget en efteruddannelse som autoriseret psykolog - hvilket udløste en lønforhøjelse på 4500 kroner om måneden.

Som dokumentation for sin uddannelse, tilbagedaterede han ifølge anklagen en kvittering fra Psykolognævnet for indbetaling af et gebyr for ansøgningen om autorisation.

Den 30-årige psykolog blev anholdt 3. oktober sidste år, og han har været varetægtsfængslet lige siden.

Senioranklager Bettina Lauridsen Wagner kalder sagen meget usædvanlig. -“Det handler om en betroet medarbejder. Det er ikke tit, vi ser den slags sager,” siger hun.

Anklageren siger, at hun går efter at få manden idømt en frihedsstraf og en frakendelse af retten til at virke som psykolog.

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvordan den tiltalte stiller sig til anklagen.

“Jeg kan ikke på forhånd besvare spørgsmålene, da jeg indtil det endelige retsmøde har tavshedspligt, skriver hans advokat,” Klaus Ewald, i en e-mail til Ritzau.

Enner Mark er ifølge Kriminalforsorgens hjemmeside et lukket fængsel med en meget høj grad af sikkerhed.