Udvises i mange år: Alt for vild dag koster 20-årig mand rigtig dyrt

Politiet fik travlt med at styre den unge mand. Her betjente på job afbilledet ved en anden lejlighed. Foto: Shutterstock

Mandag var retten sat i Horsens, hvor en 20-årig mand var tiltalt for 13 strafbare forhold, som havde det til fælles at de alle var begået 16. januar i år. Dommen lød på fængsel i 1 år og 3 måneder og udvisning af Danmark med indrejseforbud i 12 år

Manden startede den dyre dag i København, hvor han erkendte at have stjålet fra en herretøjsforretning, hvorefter han tog toget videre til Skanderborg. Det var dog tilfældigt, at endestationen blev i Skanderborg. Det skete fordi manden pludselig udøvede vold mod en togkontrollør og på den baggrund blev anholdt af Sydøstjyllands Politi. Ved anholdelsen blev han fundet i besiddelse af en kniv.

Efter at være blevet løsladt på Skanderborg Fælled begik han indbrud i 7 forskellige biler. Dette blev bevist i retten ved fremvisning af videoovervågning og afhøring af flere vidner.

Anklager Tobias Engby forklarer: ”Efter at have begået indbrud i bilerne begav manden sig videre ned i Skanderborg by, hvor han stjal en telefon fra en tilfældig kvinde og begik indbrud i en lejlighed. Han spurgte efterfølgende en taxachauffør om et lift. Taxachaufføren nægtede at køre med manden, da han stod med en udslået foldekniv i hånden.”

Langt indrejseforbud

Sydøstjyllands Politi kunne for anden gang anholde den tiltalte i Skanderborg på grund af taxachaufførens underretning af politiet om det passerede.

Den tiltalte nægtede under sagen størstedelen af forholdene, men Retten i Horsens fandt på baggrund af de førte beviser, at tiltalte skulle dømmes skyldig. Straffen blev udmålt til 1 år og 3 måneders fængsel, ligesom manden blev udvist af Danmark med et indrejseforbud gældende i 12 år.

”Manden var to gange tidligere idømt udvisning af Danmark, men på grund af særlige omstændigheder aldrig udrejst af landet. Ved at sammenholde straffens længde med mandens tilknytning til henholdsvis Danmark og sit hjemland fandt retten at manden skulle udvises og at et indrejseforbud i 12 år var passende,” uddyber anklager Tobias Engby.

Den 20-årige mand modtog dommen og blev efterfølgende varetægtsfængslet til afsoning og senere udsendelse af Danmark.