Bo Henriksen nomineret til årets træner: ”Det er fuldt fortjent”

Bo Henriksen er endnu engang kommet i fint selskab, da han i starten af denne uge blev nomineret til årets træner i Danmark. Horsens24 har taget en snak med direktøren i AC Horsens, Kristian Nielsen, om hvilken betydning det har for AC Horsens.

AC Horsens kunne starte ugen ud med en glædelig nyhed – deres træner, Bo Henriksen, er nemlig blevet nomineret til årets træner sammen med landstræner Åge Hareide, FC Københavns træner Ståle Solbakken og Jess Thorup som er nomineret for sine præstationer som træner for FC Midtjylland – han er dog sidenhen skiftet til Gent.

Det skriver Fodboldspilleren.dk.

Det går godt for AC Horsens

Horsens24 har hevet fat i AC Horsens’ direktør, Kristian Nielsen, for at få en reaktion på nomineringen.

”Det er fantastisk at en træner fra AC Horsens igen bliver nomineret – Bo er jo også blevet nomineret tidligere,” siger en glad Kristian Nielsen.

Det er Kristian Nielsens indtryk, at Bo er meget stolt over nomineringen – selvom det ikke er første gang. Og det har også stor betydning for klubben som helhed med positiv opmærksomhed. AC Horsens er en klub, der for kort tid siden stod uden hovedsponsor. Nu har de både en hovedsponsor og en træner blandt landets bedste.

”Det betyder meget for klubben. Det betyder jo også et eller andet sted, at det går godt rent sportsligt for AC Horsens. Det er det jo også et stort udtryk for. Og derfor glæder vi os altid – både som klub, men også når enkeltpersoner bliver fremhævet. Det glæder vi os over og det betyder meget for AC Horsens,” forklarer Kristian Nielsen.

På grund af de gode resultater

Man kan måske fristes til at tænke, at Bo Henriksen er lidt en outsider i det fine selskab af trænere med Åge Hareide, der førte det danske herrelandshold til en ottendedelsfinale ved VM, eller Ståle Solbakken der flere gange har ført FCK langt i Europa og vundet Superligaen, for ikke at nævne Jess Torup som sidste år førte FC Midtjylland til tops på skamlen i Superligaen. I det selskab kan en 6.-plads i Superligaen måske blegne lidt. Det er dog ikke Kristian Nielsens indtryk – han finder nomineringen fuldt fortjent:

”Bo er nomineret, fordi han er en rigtig dygtig træner, og har leveret rigtig flotte resultater ud fra de forudsætninger, han har haft. Så det er selvfølgelig derfor, at han helt berettiget er blevet nomineret,” slår Kristian Nielsen fast og slutter af med at vurdere Bos chancer for at vinde det hele:

”De er fire kandidater, så der er vel 25 % chance for at han vinder. Burde det ikke gå den vej rundt? Der er jo ingen tvivl om, at selvfølgelig er Bo oppe med et stærkt felt.”

Vinderen afsløres den 2. marts, når DBU afholder Dansk Fodbold Award i Forum Horsens.