Belysning til de rigtige områder

Foto Pexels

Belysning kan spille en stor rolle for vores hverdag. Den rigtige belysning kan have betydning for dit arbejdsmiljø og for udefrakommende, der besøger din virksomhed. Dette kan måske skyldes, at vores øjne ofte foretrækker bestemte lystoner i bestemte områder. Derfor er det vigtigt at finde de rigtige de rigtige led lysstofrør, som giver en passende belysning.

Uddannelse og sundhedssektoren

I uddannelse og sundhedssektoren arbejdes oftest med mange mennesker, hvorfor der er flere øjne at tage hensyn til, når du sætter belysning op på disse områder. De skal nemlig både være praktiske for det arbejdende personale og behagelige for de studerende eller patienterne, som også kommer der. Det er eksempelvis vigtigt at vælge det rigtige lysstofrør led, som giver en behagelig tonetemperatur, der kan holde de studerende motiverende. Hvis du vælger en for dæmpet farvetone tone, kan det måske virke for afslappende i forhold til, at eleverne skal være på og koncentrerede. Samtidig må det heller ikke være for blåligt eller hvidligt lys, da disse kan virke for skarpe på både skoler og plejehjem. I stedet er det en god idé at vælge noget derimellem såsom 400 kelvin, som ikke er for dæmpet og heller ikke for skarp. Hvis du til gengæld leder efter belysning til hospitaler eller laboratorier, kan det hvide og blålige lys være en fordel, så alt ses meget tydeligere.

Hotel og Restaurant

På hoteller og restauranter kommer der også mange gæster udefra, hvorfor det også er vigtigt her at vælge de rigtige lysstofrør. På hoteller og restauranter behøver du måske ikke lige så skarpe lys, som i uddannelse og sundhedssektoren. I stedet kan du via belysningen skabe den rigtige stemning for dine gæster, når de ankommer. Ofte tager mange på hotel eller restaurant for at hygge sig og slappe af, hvorfor en mere afdæmpet farvetone kan være foretrukket på hoteller og restauranter.