Aktiviteter for børn: Her er hvad du skal prøve til Kulturdagen

Horsens bugner af gratisarrangementer for tiden, og hvis du og dine børn mangler noget at bruge din lørdag på, så er Kulturdagen et godt bud. For er man til kreative aktiviteter som workshops, koncerter og teater, så vil man få rig mulighed for en oplevelsesrig dag på Kulturstationen

Kulturstationen lægger på lørdag rammerne om årets Kulturdag, hvor børn kan gå på opdagelse i et vælg af kreative aktiviteter. På Horsens24 har vi undersøgt, hvad du ikke må gå glip af til Kulturdagen – og vi har gjort forarbejdet grundigt og spurgt børnene hvad de tænker, at der er sjovest at prøve, så du får et godt bud på hvad du skal bruge din weekend på.  

Danseshows, koncerter, workshop, teater, kreative projekter eller VR-Minecraft er blot et par af de ting, som du kan opleve på Kulturstationen på lørdag. Derudover vil der være et animationslaboratorium, historietime, eventyrlige fortællinger, tegneworkshop, byg en jubilæumskage og mange andre sjove aktiviteter.

Hvad skal børnene prøve?

Men hvilke arrangementer er så mest attraktive for børn? Horsens24 har givet de to veninder Marinella og Louise på 8 år til opgave, at gennemgå programmet og komme med deres bud på, hvad man skal opleve til Kulturdagen.

Horsens24's to skarpe børnekulturanmeldere: Marinella (tv.) og Louise (th.)

Nu har vi kigget programmet igennem – hvad tænker I kunne være det allersjoveste at prøve?

Louise: Jeg tror det må være Minecraft.

Marinella: Det lyder rigtig sjovt at være med i Minecraft sådan rigtigt, fordi man kan alle mulige ting. Vi spiller det meget, og man kan få dyr og bygge sit hus op i luften, nede i vandet og alt muligt. Og så kan man også bygge en hule oppe i et træ. Så at man kan prøve at lave Minecraft i den virkelige verden må bare være meget sjovere end inde i min iPhone eller iPad eller PlayStation.

Louise: Ja det er mega fedt – og man kan også have ild og vand og kæledyr, så jeg vil vildt gerne prøve det deroppe. Det er sejt hvis man kan bygge det sådan rigtigt.

Hvad vil I ellers gerne prøve?

Louise: Noget af det, hvor man skulle lave film.

Marinella: Ja det lyder ret fedt egentlig. Jeg vil gerne lave de der stopmotionfilm. Det har jeg prøvet i Lego House. Det var vildt svært, men også sjovt og filmen blev god.

Louise: Det lød også sjovt det, hvor man skal lave animationsfilm og lave stemmer til dem.

Marinella: Men jeg synes mest Minecraft, hvis man selv kan være med. Det er sejere og meget federe at være til det i virkeligheden.

Louise: Jeg vil også godt prøve dans. Det er vi ret gode til.

Marinella: Ja vi kan godt lide at danse. Det er fedt og man kan lære meget, og man kommer ud at røre sig. Men jeg vil også godt til koncerterne – også selvom jeg ikke kender dem, der skal spille. Det er godt vi ser dem: For så får de også flere fans.

Noget for enhver smag

Det lyder altså til at VR-Minecraft kunne blive det helt store hit, men i det hele taget er programmet spækket med interessante aktiviteter, så der er noget for enhver smag.

Kulturdagen er arrangeret af Horsens Musikskole, Billedskolen, Komediehuset, Balletskolen, Horsens Byskole afdeling Kildegade og Kultur & Eventafdelingen.

Kulturdagen løber af stablen lørdag 3. november fra kl. 10.00-16.00.

Du kan læse mere om Kulturdagen og se programmet her.