Besøgshunden Bobs er hele plejecentrets øjesten

Charlotte har Bobs med, når hun går sin rengøringsrunde hos beboerne, og den bliver rigtig forkælet. Ikke mindst af Eva, der er blevet gladere, efter at hunden er begyndt at komme på besøg. Foto: Horsens Kommune

En logrende Jack Russell-terrier er blevet fast besøgsmakker hos beboerne på Præsthøjgården.

Det er tidlig morgen. Charlotte Johns Fryland møder ind til sit job som husassistent på Præsthøjgården afdeling B/C i Horsens, hvor hun gør rent hos beboerne. Med sig har hun hunden Bobs, som altid følger med på job. Bobs er nemlig fast besøgshund på afdelingen, hvor hunden færdes hjemmevant hos beboerne.

Eva, som er ny beboer på afdelingen elsker, når Bobs kigger forbi. Hun har selv haft hund, inden hun flyttede ind og et besøg af Bobs får smilet frem.

"Vi sidder og nusser lidt og slapper af, siger Eva. Hun fortæller, at hun blevet gladere, mindre nervøs og mere tryg, efter at Bobs er begyndt at besøge hende."

Når Charlotte gør rent, følger hunden med og besøger en beboer her og der. Den tonser rundt med sin bold og underholder, men Bobs kan også skabe ro i pressede situationer.

"Bobs er mild og stille og rolig, og glad for kontakt. Hvis der er travlhed og det bliver lidt hektisk, kan hun godt finde på at stille sig op og se sød ud, og så er det som om, alle falder lidt ned tager den mere med ro," siger Charlotte Johns Fryland.

Vores øjesten

På afdelingen har Charlotte og Bobs være ansat siden april måned. Dengang spurgte hun daglig leder på afdelingen Annette Buus Jensen, om hun måtte tage hunden med på arbejde, da Bobs er uddannet besøgshund hos Tryg Fonden. Det er blevet til et stærkt samarbejde mellem både hund, beboere og personale.

"Bobs er en fast del af teamet, og vores lille øjesten. Hunden bringer glæde og fællesskab. Beboerne holder øje med, hvor hun er, og nyder at få hende på besøg. Hun bliver forkælet og får gerne et stykke medister fra frokosten."
 

Trænger Bobs til et lille hundehvil, er der plads på rengøringsvognen. Ellers har hun også et hus i rengøringsrummet, hvor hun kan holde pause. Foto: Horsens Kommune

Besøgshund med stort B

Som uddannet besøgshund i Tryg Fonden lever Bobs op til en række krav om at være lydig, kontaktsøgende og imødekommende. Hunden skal også være robust, så den ikke bliver rystet af ukendte situationer og indtryk, der kan opstå i dagligdagen.

Leder af rengøringsafdelingen Mette Skytte Nielsen er glad for, at Charlotte og Bobs kan tilføre plejecentret lidt ekstra.

"Det er dejligt, at vi kan samarbejde mellem afdelingerne og at Bobs og Charlotte er med til at skabe værdi og glæde blandt beboere og personale."

 

Bobs er dog ved at være en ældre dame. Hunden er fyldt 13 år, så det er ikke sikkert, at hun kan blive ved så længe endnu. Men Charlotte har allerede anskaffet sig endnu en hund, der med lidt træning forhåbentlig kan følge i Bobs' fodspor.