Det sker i Horsens i ugens løb: Kinesisk nytår og stor jubilæumskoncert

2019 er grisens år ifølge den kinesiske tradition - det er Dansk Folkeparti sikkert enige i.

En ny uge starter i dag, og Horsens24 giver dig her overblikket over ugens oplevelser, så du kan udvælge, hvad din uge skal bruges på. I denne uge kan man passende bruge tid på biblioteket eller hvad med en nytårskoncert i forbindelse med det kinesiske nytår?

Horsens24 giver dig her en oversigt over ugens begivenheder, og der bliver nok at se til, hvis man skal nå det hele igennem. Der er både noget for dig der er til comedy, musik eller lærdom.

Få styr på årets bøger og barndommen i 60'erne og 70'erne

Der er to interessante arrangementer på programmet på Horsens Bibliotek tirsdag den 22. januar. Først kan du komme til bibliotekets årlige bogsnak og få et overblik over årets bøger og inspiration til, hvilke bøger du skal kaste dig over i år.

Der serveres kaffe, te og et rundstykke

Var du barn i 60’erne og 70’erne? Så vil du helt sikker finde dette arrangement sjovt. Hvis ikke – er der alligevel masser at komme efter, når Jørgen Ramskov og Bent Riis fortæller om en barndom i 60'ernes og 70'ernes Horsens.

Jørgen Ramskov og Bent Riis var skolekammerater og rigtig gode venner i 60’erne og 70’erne. Nu vender de blikket tilbage, og mindes de gode øjeblikke, når de genopfrisker minder fra gamle dage.

I dag er Bent Riis er fotograf og forfatter, og Jørgen Ramskov er direktør for Radio24syv.

Læs mere om de to arrangementer her.

Fejr nytår på ny

Nytåret er for længst overstået i Danmark, men det virker til at kulturlivet ikke helt kan slippe årets fest. Når vi ikke kan fejre det danske nytår mere, så må vi vende blikket mod øst og tage nogle af de kinesiske traditioner til os.

I år er grisens år, og det er den der fejres, når den kinesiske gruppe ”Art Troupe of China Federation of Literary and Art Circles” udfører et spektakulært show, hvor de kombinerer traditionel kinesisk dansestil og fascinerende akrobatiske færdigheder.

Det Kinesiske Nytår er arrangeret af Den Kinesiske Ambassade og Horsens Kommune.

Billetterne er gratis, og går efter først-til-mølle-princippet.

Læs mere her.

Comedy på teatret

Den 25. januar slår Horsens Ny Teater dørene op for noget anderledes comedy, når britiske Conrad Molden og danske Per Sodemann gæster teateret på deres comedy tour.

Showet er delvist på dansk og engelsk, og handler om at Conrad elsker Danmark, danskerne og vores hyggekultur. Samtidig er der dog en del ting han finder underligt, og dem tager han op til overvejelse. Per Sodermann er stadig ny inden for comedy, men er lige nu aktuel i den nye serie Sunday.

Læs mere her.

Oplev 8 timer lang koncert eller ryk direkte i FÆNGSLET

Den 26. januar er der lagt op til en fest.

All Stars Horsens blænder op for deres 10-års jubilæumskoncert, som de både spiller på Horsens Ny Teater og på Kulisselageret. Det er lokale kunstnere der laver den over 8 timers lange live-koncert på de to scener. Der bliver mulighed for at se på begge scener og man kan høre de største hits fra blandt andre Queen, Abbey Road 50th og Red Hot Chili Peppers.

Samme dag kan du også tage et smut forbi FÆNGSLET og høre fængselsbetjentene fortælle om, hvordan det var at være i jobbet. Som gæst vil du komme på en spændende rundvisning gennem det store Fængselsmuseum og få en oplevelse ud over det sædvanlige.

Læs mere her.

Mere musik

Der er mere musik på programmet, når Eskær Trioen fejrer 25-års jubilæum. Den 27. januar kan du opleve dem på Horsens Ny Teater. Gennem 25 år har trioen haft en hæsblæsende koncertkarriere både nationalt og internationalt, senest var de på stor turné i Kina.

Eskær Trioen består af Julie Eskær på violin, Emilie Eskær på cello og Charlotte Thaning på klaver.

Læs mere her.