Det sker i Horsens i ugens løb: Mød Pyrus eller syng med på julemusik

Pressefoto: TV2

Endelig er det jul og det betyder julekalender. I tv er der nærmest frit valg på alle hylder, hvad gælder julekalendere, og i den virkelige verden, har du i denne uge også mulighed for at møde et barndomsidol, når Pyrus gæster BytorvHORSENS.

Julen banker på døren og i denne uge er der rig mulighed for at opleve Horsens – både for store og små. Som vi skrev om i sidste uge, er der gennem december masser af faste julearrangementer for børn og barnlige sjæle. Dem kan du læse om lige her. I den kommende kan du også møde Pyrus og få blæst ørene fulde af julemusik til årets julekoncerter.

Et væld af julekoncerter

Man kan virkelig mærke, at det er blevet jul, og i denne uge er der mange chancer for at opleve julemusik og koncerter. Første koncert er allerede tirsdag når Horsens Ny Teater slår dørene op for årets julekoncert. Skulle du gå glip af koncerten tirsdag giver de dig endnu en mulighed, når de gentager arrangementet onsdag. Du kan læse mere her.

Horsens nye teater er ikke det eneste sted, hvor du kan opleve julemusik. I Brædstrup Kirke kan du tirsdag opleve Gudenå Folkekor, mens du den 8. december kan opleve Musikskolens julekoncert i Sønderbro Kirke. Er du mere til jazz kan du tage et smut forbi Håndværkerforeningen, hvor der er julekoncert med ALL TIME JAZZBAND – også den 8. december. Den 9. december er der både julekoncert i Græstrup og Hatting Kirke. Du kan læse mere om koncerterne her:

Dodo & The Dodo’s eller Big Fat Snake?

Hvis du er træt af julemusik er der andet på programmet til dig – blandt andet kan du opleve Big Fat Snakes forsanger Anders Blichfeldt på Horsens Ny Teater den 9. december. Eller du kan også slå et smut forbi dagen før og synge med på Dodo & the Dodo’s. På Kulisselageret spiller Dicte/Hempler den 8. december, så det ser ud til at blive en uge i musikkens tegn. Du kan læse mere her.

Pyrus gæster BytorvHORSENS

Børnene bliver ikke snydt denne jul. Søndag kan de i Bytorv Horsens få mulighed for at møde Pyrus og synge med på de kendte julesange fra TV2’s julekalendere. Samtidig er julemanden traditionen tro at finde i BytorvHORSENS. Børnene kommer altså ikke til at kede sig denne jul.

Derudover har BytorvHORSENS også stillet deres fine nisselandskab op, og ikke nok med det, så kan du gå på opdagelse i Julelegenden i den fine udstilling, hvor små figurere og landskaber viser historien fra Juleevangeliet og historierne omkring påske. Så man får også en lille udstilling med i købet. Læs mere her.

Flotte julemarkeder

Er du mere til at ose og shoppe er der på Galleri Gasværk og lige ved siden af på Danmarks Industrimuseum sat to julemarkeder op. På Industrimuseet kan du i fred og ro shoppe rundt mellem de 60 forskellige boder, hvor du kan købe alt fra lækre delikatesser til godt håndværk. På Galleri Gasværk er der gode tilbud på forskellige flotte værker. Du kan læse mere her.