Det sker i Horsens: Jagerpilot, Jacob Dinesen eller DM i tegning

Der er masser af ting at give sig til den næste uges tid. Der er blandt andet et brag af en fodboldkamp i vente når AC Horsens møder Brøndby eller hvad med et foredrag med en af Danmarks bedst jagerpiloter? Som altid er der også et spækket musikprogram. Læs med her, hvor Horsens24 giver dig ugens bedste begivenheder.

Programmet for denne uge er klar, så du skal bare vælge hvilken af de mange begivenheder der passer til dine interesser. Der er både sport, musik foredrag eller kreative kunstnersike inspark- Læs med her og få inspiration til din uge.

Mød en ægte jagerpilot

Du kan starte ugen ud med et spændende foredrag med Thomas Kristensen (MET), som er en af Danmarks mest erfarne jagerpiloter. I hans foredrag ”Kysser Himlen” tages vi med på en rejse gennem sit hans liv, hvor han allerede som 23-årig får titlen pilot og sidder bag styret på et F-16 jagerfly.

Foredraget bliver afholdt mandag den 11. marts på Horsens Bibliotek.

Du kan læse mere her.

Den 12. marts bliver du opleve en moderne makeover af Svend, Knud og Valdemar. I den moderne udgave er der tilføjet sangnumre fra opera, operette og musical blandet med komik.

Rollerne spilles af sopran Lisbeth Kjærulff, baryton Hans Dueholm og skuespiller og sanger Kristian Jensen. Orkestret er Figaros faste OneBigMan Symphony Orchestra, pianist Allan Dahl Hansen.

Læs mere her.

Kvinderne fra Tøsedrengene genforenes

Den 14. marts kan du møde de to frontkvinder fra ”Tøsedrengene ”, Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen når de genforenes. De står bag store hits som: Sig du kan li’ migUd under åben himmelEn lykkelig familieMandagsstævnemødeIndianer – som de fleste kender og har sunget med på.

Når de to sangerinder vender tilbage er det i en ny men stærk konstellation, og de er klar til at levere deres største hits fra de sidste fire årtier.

Læs mere her.

 

Foto: Horsens Ny Teater

Den 15. marts står Jacob Dinesen klar på scenen på Horsens Ny Teater. Sidst han spillede her var han en meget ung og helt ny kunster, der dog stadig formåede at erobrede publikum. Denne gang har han mere erfaring med i rygsækken og han er nu et etableret navn på den danske musikscene.

Læs mere her.

St. Patricks day på Børsen

På Børsen skal alt fejres og ikke mindst den traditionsrige St. Patricks day. Den 15. marts kan du være med til festen når dagen bliver fejret med Irsk stuvning af libitum. Samtidig kigger Backhouse Symphony forbi og underholder med masse af kendte irske toner.

Læs mere her. 

Den 16. marts kommer den dygtige musiker Eivør forbi Horsens Ny Teater. Eviør er en meget alsidig kunstner der skriver mørke dybe sange om tåge på Færøerne, men også lette sange om kærlighed. Eviør udgav allerede sit første album som 16-årig og har siden spillet på diverse festivaler. Nu er turen kommet til Horsens, hvilket falder godt sammen med, at Eviør elsker at spille i Skandinavien.

Læs mere om koncerten her. 

Bliv Danmarksmester i tegning

Lørdag den 16. Marts kan dine børn (og unge) slippe deres kreative evner løs og dyste i hvem der er bedst til at tegne. Horsens Kunstmuseum slår dørerne op for konkurrencen, hvor 45 børn og unge i alderen 9-22 år dyster mod hinanden i 11 forskellige tegnekonkurrencer.

DM i Tegning er en del af Tegnefestivalen, som arrangeres af Billedskolen Horsens. På dagen kan man møde mange dygtige kendte tegnere som Anders Morgenthaler, Rasmus Kolbe også kendt som Lakserytteren, Marvel- og DC-tegneren Barry Kitson og den danske tegner, Michael Rytz.

Man kan kigge forbi og prøve en af de mange åbne workshops på museet.

Børn og unge under 18 år er gratis, og voksne kan købe billet her.

Du kan læse mere her, og på Tegnefestivals Facebook-side.

Den 17. marts skal du forbi CASA Arena og støtte AC Horsens når ærkerivalerne fra Brøndby kigger forbi. Sidste sæson var AC Horsens medvirkende til at Brøndby missede mesterskabet i sidste time, så mon ikke der er lagt op til revanche. Der er altid larm i gaden når Brøndby kommer forbi. Så på søndag bliver ingen undtagelse. Kig forbi og støt AC Horsens.

Du kan købe billetter lige her.