Horsens Kommune letter arbejdet for hjælpeorganisationer – nu ender julehjælpen i de rette hænder

Foto: Horsens Kommune/Mette Pamperin. På billedet ses Hanna Bülow (tv) sammen med Ulla Hjorth (th) fra Horsens Kommune.

Kommunen er begyndt at sørge for koordinering af julehjælp for hjælpeorganisationerne, hvilket er en stor hjælp.

Hvert år får en masse danske familier julehjælp. I Horsens står blandt andet Mødrehjælpen bag en stor del af den julehjælp – i denne omgang med hjælp fra Horsens Kommune.

Mest rigtige måde

"Det er den nemmeste og mest rigtige måde at gøre det på," udtaler Hanna Bülow der er formand for Mødrehjælpen i Horsens. I alt får 99 familier med 146 børn julehjælpspakker fra Mødrehjælpen i Horsens i år. Det giver dem en god mulighed for at holde jul med julemad og gaver og hvad sig dertil hører, som alle andre familier ser som en selvfølge.

Mødrehjælpen sørger i forvejen for at tiltrængte danske familier får hjælp hele året. Men det er især op til jul, at man mærker den store forskel.

Mere fair fordeling af hjælp

Hanna Bülow er virkelig glad for samarbejdet med kommunen, som letter hendes arbejde meget. Det giver både mening, og det har gjort Hannas arbejde meget nemmere.

Førhen skulle organisationerne selv stå for at modtage ansøgningerne fra de tiltrængte familier, og de skulle selv stå for fordelingen af pakkerne, hvilket kunne resultere i, at nogen ansøgere blev lidt for griske og søgte flere steder, og derfor fik julehjælp fra flere organisationer. Der kunne derfor være rigtig mange der ikke kunne modtage julehjælp, mens andre fik flere pakker.

Dette dilemma forsvinder med den nye ordning – nu sørger kommunenen for alle ansøgninger, så ingen får dobbelthjælp, og flere kan hjælpes.

”Vi er rigtig glade for ordningen, som er alletiders gode idé. Nu har vi en sikkerhed for, at det er sårbare familier, der modtager hjælpen, og vi vil gerne gøre en forskel - især for børnene. Jeg synes, det er flot, at vi var de første til at lave dette samarbejde i Horsens, og jeg har opfordret andre kommuner til at gøre det samme,” siger Hanna Bülow.

Ansøger på kommunens hjemmeside

Der er rigtig mange steder der udbyder julehjælp, og der er flere steder hvor de enten udbyder hjælpepakker eller gavekort, som skal sikre at alle familier får en god jul.

Til forskel fra andre år skal familierne nu kun ansøge på kommunens hjemmeside. På den måde sikrer Kommunen, at modtagerne både er i målgruppen som har behov for julehjælp og samtidig fordeles ansøgerne til de forskellige hjælpeorganisationer, så ingen får dobbelthjælp. Hjælpeorganisationerne står stadig selv for at uddele deres pakker.

Hos Horsens Kommune er de også glade for samarbejdet, som hjælper rigtig mange:

”Julepakkerne redder julen for rigtig mange familier. Derfor vil vi gerne sikre os, at så mange familier som muligt får glæde af dem,” fortæller Ulla Hjorth, som har koordineret julehjælpsindsatsen i Horsens Kommune.

I pakkerne fra Mødrehjælpen i Horsens modtager man et gavekort til fødevarer i Rema 1000 på 800kr., en pakke produkter fra Normal i Skanderborg, og et gavekort på 250kr. til en julegave til hvert barn fra Kidz eller Sportsmaster.

De Hjælpeorganisationer der er med i samarbejdet med Horsens Kommune er Mødrehjælpen, Røde Kors Nord, Røde Kors Horsens, Frimurerlogen Horsens, Pinsekirken og Lions Club Brædstrup.