Horsens Teater Festival gør status – mange gæster i alle aldre

Foto: Hanne Nielsen

Horsens Teaterfestival er nu veloverstået, og der skal nu gøres status over en stort program og en weekend fyldt med teater. Vi har talt med en af pigerne bag projektet – 18-årige Rebecca Fjord Jørgensen, som har været med til at udvælge nogle af de stykker der blev vist under festivalen.

I weekenden var Horsens fyldt med skuespillere og i gaderne kunne man opleve teaterstykker i massevis. Det var igen i år en succes, men hvordan er arbejdet bag?

Spiller selv teater

Det er et stort arbejde at få alt det praktisk på plads til en teaterfestival. Og for 18-årige Rebecca er 18 år der til dagligt går i 3. G på Horsens Gymnasium har det betydet, at hun har skulle bruge en masse timer med at se andre stykker, for at kunne udvælge de bedste.

Rebecca er ikke uvant i teaterverdenen. Hun har haft Drama i 1. G. Men det er ikke det eneste sted, hvor Rebecca har med skuespillet at gøre. Hun spiller også teater nede på Komediehuset. Og selvom hun vil ikke være skuespiller på fuld tid, så ser hun det, som en virkelig fed fritidsinteresse, med et godt sammenhold, og hvor man har det sjovt sammen.

Komediehuset henvendte sig til Rebecca, der syntes, at det lød spændende, udfordrende og anderledes at skulle være med til at planlægge og udvælge stykkerne til Horsens Teaterfestival.

Rebecca blev en del af ungedramaturgiatet, som et en gruppe, som er med til at udvælge de stykker, som skal med til Teaterfestivalen. Denne gang var de helt i Nordjylland for at udvælge de bedste stykker.

”Jeg var i Hjørring sammen med fem andre unge, på det der hedder Aprilfestival, som er en teaterfestival. Vi så 10 forskellige forestillinger, for at udvælge de stykker vi skal bruge. Så skulle vi sammen diskutere og tale om dem, og så udvælge de to forestillinger, som vi synes skulle med til Horsens,” fortæller Rebecca og uddyber:

”Vi valgte stykkerne #Fremtiden og No Sex, som er stykker til unge. Stykkerne spillede nede på Rådhuset og oppe på Kulturstationen. Det gik virkelig godt, og der var mange mennesker.”

Foto: Hanne Nielsen

Mange fremmødte

Teaterfestivalen må igen i år betegnes som en succes, og i det hele taget var der rigtig mange fremmødte til dettes år festival. Til stykkerne, hvor man skulle have billet var der hurtigt udsolgt, og til teaterstykkerne på gaderne mødte folk op i god til for at sikre sig plads.

”Jeg synes, at fremmødet var stort. Det virker til, at der er mange folk der har lyst til at komme til teaterfestival. Og som er interesserede i det. Der er godt fyldt, og det virker til at der mange der er til teaterfestivalen,” siger Rebecca og siger afsluttende:

”Jeg synes bare det er vildt fedt, at der er så mange i Horsens, der bakker op om det og kommer til det. Det er skæg, at se hvor mange forskellige aldre der er, og at de får en fælles oplevelse på tværs af alder. Det har ry for at komme ret mange, så der kom det, som jeg have forventet.”