Horsens Teaterfestival – Reumertvindere på scenerne til årets festival

Der bliver nok at opleve på teaterfestival i Horsens i denne weekend. Foto: Hanne Nielsen

I Horsens kan man igen i år opleve en teaterfestival med en masse forskellige stykker. Vi har talt med Maria Suh der er Festival- og projektkoordinator på Horsens Teater Festival.

Du kan både opleve danske og internationale forestillinger, når Horsens Teaterfestival løber af stablen i denne weekend. Der er meget på programmet, og du får rig mulighed for at opleve en særpræget festival.

9 shows

I år har Horsens Teater Festival besøg af 35 forskellige forestillinger der spiller i alt 99 shows. Så der er nok at opleve. Festivalen starter fredag klokken 15.00 og slutter søndag eftermiddag.

”Det er teaterforestillinger fra hele Danmark, og så har vi også et internationalt input i år. Det er et mix fra Norge og Tjekkiet. Jeg har sådan en dramaturgiat, som er en gruppe af fire teaterfolk, som er med til at udvælge forestillingerne, og de har også set noget internationalt, og i den forbindelse valgt denne forestilling,” forklarer Maria Suh.

Forestillingerne er for alle aldre. Og faktisk er der lavet en forestilling for børn helt ned til 4 måneders alderen. Så der er virkelig taget højde for de mindste også. Men der er også forestillinger for teenagere og selvfølgelig voksne.

Det må du ikke gå glip af

Der rigtig mange stykker under dette års teaterfestival. Derfor vil det nok også være umuligt at nå dem alle. Selvom Maria Suh har svært ved at vælge, og også påpeger, at det selvfølgelig kommer helt an på, hvad man er til, så kommer hun dog med en lille anbefaling:

”Det internationale stykke må man ikke gå glip af. Der er også rigtig mange shows, hvor billetterne er udleveret, men man kan altid komme ned på Horsens nye Teater, og se om der er billetter tilbage,” forklarer hun.

Forestillinger med Reumertpriser

Det er virkelig nogle forestillinger med store talenter, der kommer til Horsens, og flere af dem har også modtaget for eksempel Reumertpriser, som betegnes som dansk teaters svar på en Oscar.

Det er dog ikke landskendte skuespillere, som man kommer til at opleve på scenerne i Horsens, men det er teaterskuespillere, som både er dygtige og prisvindende.

”De skuespillere man kender er jo primært tv-skuespillere eller skuespillere der spiller på Det Kongelige Teater. Men hvis man følger med i dansk børneteater, så kan man måske alligevel kende et par stykker,” forklarer Maria Suh.

Nyt tema i år

Sidste år var der flere forestillinger, som publikum kunne være en del af. Det er dog ændret i år, og der kommer i stedet nogle interaktive forestillinger, men ikke som sidste år hvor man var en del af forestillingerne.

”Og så har vi et arrangement i Kuben, hvor man kan komme og lave et kostume af genbrugsmaterialer. Der er også flere forestillinger, hvor det ikke kræver billet at komme. Både på Ceres Centeret og Teater Torvet kan man bare dumpe ind. I bytorvet kan man også opleve en forestilling, som ikke kræver billetter,” slutter Maria Suh af.

Om Horsens Teater Festival

  • Horsens Teaterfestival afholdes i 2019 for 34. gang.
  • Horsens Teaterfestival er en af Danmarks største teaterfestivaler for børn og unge.
  • Festivalen er mødested for branchen og udstillingsvindue for turnerende teatre, der producerer professionel scenekunst for børn og unge.
  • Omkring 6000 gratis billetter uddeles til festivalens forestillinger.
  • Halvdelen af billetterne reserveres til formidlere og opkøbere af børne- og ungdomsteater. Den anden halvdel af billetterne til børn, unge og familier fra Horsens og resten af landet.
  • Forestillingsprogrammet suppleres af en række faglige arrangementer, der primært er rettet mod tilrejsende og lokale scenekunstarrangører og –fagfolk.
  • Festivalen arrangeres af Horsens Kommune og co-finansieres af Kulturministeriet.
  • I 2019 er festivalen også støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Region Midtjylland, Insero og Mærk Byen.
  • Omkring 60 frivillige fra hele landet hjælper til henover weekenden med afvikling af festivalen.