Internationalt kunstnavn finder street art-inspiration i Horsens' historiske huse

Kunstneren i fuld gang. Foto: Horsens Kommune

Der skyder et væld af historiske Horsens-bygninger op i porten ved Søndergade 31, når kunstneren Daniel van der Noon udsmykker indgangen til en af byens gamle baggårde.

Der skal åbnes op og sættes fokus på Søndergades charmerende baggårdsmiljøer. Derfor er der, som en del af Områdefornyelsen i Horsens Midtby, fuld gang i en større renovering af baggårdene mellem Søndergade og Nørregade, hvor der skal åbnes op og skabes passager.

I den forbindelse udsmykker den britiske kunstner Daniel van der Noon passagen ved Søndergade 31 med et værk, der vil fylde loft og vægge i porten og fortsætte ind i gården.

Kunstneren illustrerede tidligere i år KUBEN, og fortsætter nu i samme stil med et permanent værk til midtbyen. Værket, der kommer til at byde indenfor i den gamle baggård, inspireres af historiske huse i Horsens, som Toldboden, den gamle brandstation på Åboulevarden, Industrimuseet og mange andre. Det oplyser Horsens Kommune. 

Hele verden river i kunstneren

Den engelske kunstner og illustrator Daniel van der Noon stammer oprindeligt fra Birmingham, men startede sin karriere som professionel kunstner i Aarhus i 2011. I dag er han bosiddende i København, men hans illustrationer har bragt ham verden rundt, fra Mallorca til Tokyo, Mumbai, Paris og New York, og selvfølgelig Danmark.

Van der Noons arbejde spænder vidt, og hans værker bestående af hyperdetaljerede bybilleder og snirklede bygninger kan opleves på gavle, på gallerier, kontorer og i private hjem. Hans værker kan findes på danielvandernoon.com eller via Instagram på @danielvandernoon.

Projektet er et samarbejde mellem Områdefornyelse i Horsens Midtby og MÆRK Byen, Horsens Kommunes bylivsindsats.