Lindvigsvej fik lov at blive – Børnene fejrede det med flag

Foto: Shutterstock

I sidste uge var der stor debat i Horsens om skolen på Lindvigsvej. I torsdags meldte ledelsen så ud, at skolen skulle få lov at blive. Det har efterladt stor glæde. Vi har talt med en forælder om, hvad det betyder for børnene.

Der var stor glæde at spore på skolen på Lindvigsvej, da det stod klart, at skolen fik lov at blive. Men hvad fik politikeren til at ændre planer i sidste ende. Vi har igen talt med Annette Søgaard, som var med til et af møderne om skolelukningen.

Underskriftindsamlingen gjorde underværker

Der har været store aktioner i gang den seneste uge for at forhindre at Lindvigsvej skulle lukkes. Som bekendt er historien endt lykkeligt indtil videre, og det er en lettet og glad Annette Søgaard, vi får fat i. Hun kan endelig ånde lettet op, efter at det kom frem, at skolen bliver bevaret.

”Vi samlede over 1500 fysiske underskrifter på papir. Samtidig blev der samlet rigtig mange elektronisk, og jeg tror, at det er der har virket. Det sammen med at der er blevet skrevet en masse læserbreve, har gjort, at de har været nødt til at gøre et eller andet,” forklarer Annette, og fortsætter:

”Der er jo også snart valg, så hvis politikerne går i mod det, som flertallet gerne vil have, så er det jo lidt, at spænde ben for sig selv.”

Stor jubel blandt børnene

På torsdag skulle der have været en stor demonstration mod skolelukningen, men nu hvor skolen ikke lukker alligevel, er arrangementet ændret til kaffe og kage på Lindvigsvej.

”Vi gør det for at vise skolen, at vi støtter op om det her, og at vi faktisk mener det, og vi holder sammen på en eller anden måde. Så det er i hvert fald en lettelse,” forklarer Annette og uddyber:

”Min søn var også glad. Han råbte bare yes helt vildt højt. Han var så glad og han var meget lettet. Det var til stor glæde for os alle sammen, og der var fejring med flag til morgenfest.”

Den normale fredagsmorgensang på Lindvigsvej var lavet om til en sand fest med jubel og børn der flagede.

”Der var mange flag, og rigtig mange børn der var glade,” fortæller Annette.

Politikerne har ikke været på skolen

Tirsdag i sidste uge var alle forældre fra Lindvigsvej indkaldt til møde, hvor de kunne stille spørgsmål. Det var dog ikke særligt behjælpeligt.

”De snakkede uden om hele tiden, og ville ikke rigtig svare på det, som der blev spurgt om,” forklarer Annette, som blandt andet spurgte ledelsen og politikkerne om, hvad de havde tænkt sig at gøre med alle de andre elever der skulle komme nede fra Lindvigsvej:

”Jeg kan ikke se, hvordan der skulle være plads til dem – hverken udenfor eller indenfor. Der var en politiker til stede, og jeg spurgte ham direkte, om han rent fysisk havde været oppe og se Kildegade og om han havde set, om der var plads,” fortæller Annette og fortsætter:

”Det havde han jo så ikke, men det var måske noget, som de skulle overveje inden de tog stilling til hvor, og hvordan de skulle fordele eleverne.”

Politikeren mente dog, at der var lokaler nok, og at der var rigeligt med plads.

Træt af håndteringen af sagen

Der gik under en uge fra at der blev annonceret at skolen muligvis skulle lukke til at det hele blev afblæst. Selvom Annette er meget glad for at skolen alligevel ikke skal lukke, så synes hun godt man kunne have håndteret sagen anderledes.

”De sagde, at set i bakspejlet, så var det nok ikke så smart, at fortælle børnene det før det var bestemt med sikkerhed,” fortæller Annette.

Samtidig var det ikke skolelederen der meldte ud, at skolen ikke skulle lukke. Det finder Annette også forkert:

”Der kom ikke nogen undskyldning fra skolelederen til børnene, og det synes jeg måske havde været på sin plads.”

Hvad byder fremtiden på?

Det er endnu ikke meldt ud, hvordan det hele skal hænge sammen, men der er meldt ud at man skal gøre mere for at man vil arbejde på, at finde ud af hvordan man skal tiltrække flere børn til skolen.

”Jeg tror, at de vil overveje at flytte nogle af de andre børn, for at få fyldt op på Lindvigsvej. Jeg håber, at de vil bruge det som en mulighed for at børnene kan komme i nogle mindre klasser,” fortæller Annette og uddyber:

”De har jo ikke rigtig gjort noget for at annoncere for sig selv på skolen, så jeg tror at der er mange, der slet ikke har vidst at den var der, eller at den var en mulighed.”

Bytter stadig rundt

Selvom skolen nu er fredet er der stadig en masse rod i kulissen. Der er netop kommet brev ud om, at skolelederen fra Kildegade bliver ny skoleleder på Lindvigsvej. Så det er nok ikke sidste ord, der er sagt i den sag.