Lokal rapper til Wall of Sound: ”Min mission er helt sikkert, at blive til mere end bare et lokalt act”

Rapperen Jonas Eddie repræsenterer til dagligt crewet HRSNS. Det gør han også i weekenden, når han spiller live på Wall of Sound-festival. Foto: Daniel Nielsen

I weekenden kan man for andet år i træk opleve festivalstemning i Horsens, når Wall of Sound slår dørene op på Fængslet i Horsens. Der er mange kendte kunsterne på programmet, men også et par lokale kunstnere har fundet vej til scenen. En af dem er Jonas Eddie, som er en del af crewet HRSNS. Vi har taget en snak med ham om musik, drømme og ambitioner. For hvordan når man så langt, at man får lov at komme på scenen på en festival?

Festivalsæsonen lakker mod enden, men der er stadig den horsensianske festival Wall of Sound tilbage, hvor man kan opleve et hav af danske kunstnere. En af dem er Jonas Eddie, som er lokal rapper fra Horsens.

Startede med nogle kammerater

Der er sikkert mange, der går med drømmen om, at blive noget inden for musikken, men de færreste der får lov at udleve denne drøm. For Jonas Eddie har musikken altid været en del af ham, og han har arbejdet hårdt for at nå på scenen til Wall of Sound:

”Jeg har selv lyttet til hiphop det meste af mit liv. Og så for en håndfuld år siden, der fik jeg nogle kammarater, som selv gik og lavede lidt rapmusik i Horsens, og så koblede jeg mig egentligt bare på der, og har været med lige siden,” fortæller Jonas Eddie.

Jonas Eddie har blandt andet været med til at sørge for, at ham og hans crew kan få distribueret deres musik ud på Spotify og andre streamingtjenester, ved at købe en andel i DiGiDI der er et distributionsselskab.

Musik som terapi

Når Jonas Eddie går på scenen til Wall of Sound, så er det med drømmen om udvikling og han vil gerne vise sin musik til verden, og give noget til dem der lytter med:

”Jeg tror musikken for mig er noget meget selvterapeutisk. Det er noget jeg bruger til at skrive om de oplevelser, jeg har haft i mit liv og få bearbejdet dem. Og på samme måde håber jeg, at der er nogen derude, der kan relatere til de oplevelser. Det er en måde at komme ud med de tanker og refleksioner jeg har,” fortæller Jonas Eddie, som gerne vil blive mere end bare lokal:

”Jeg har meget store drømme og visioner. Min mission er helt sikkert, at blive til mere end bare et lokalt act. Jeg prøver at komme ud og spille og få lov at vise vores musik frem, så meget som muligt. Og derudover så prøver jeg at opbygge et netværk med andre musikere og forskellige folk i musikbranchen.”

Hele crewet er med

Jonas Eddie glæder sig til at stå på scenen til den store festival. Han er også glad for, at hele crewet HRSNS er med:

”Det er egentlig Christian Bersang fra Højt Plan, der har stået for at samle det her hold, som vi kommer og spiller med. Vi bliver en håndfuld artister, som laver en gruppekoncert. Jeg kommer til at spille tre, fire numre. Christian Bersang blev kontaktet af Wall of Sound, og spurgt om han kunne lave en gruppekoncert med nogle forskellige lokale hiphopbands. Jeg synes det var superfedt, fordi Wall of Sound er jo ligesom en lokal festival. Det er jo Horsens´ egen festival. Så det er fedt at kunne vise noget af Horsens egen lokale musik. Ud over vi selvfølgelig kan trække nogle store danske kunstnere til, hvilket er supersejt. Så synes jeg også, at det er fedt, at de trods alt stadig laver plads i programmet til at vise lidt af de lokale også,” slutter Jonas Eddie af.

Jonas Eddie går på scenen med de andre fra HRSNS fredag den 6. september kl. 17.45.

Ud over Jonas Eddie kan man opleve de lokale rappere Milo, Raaja, Anders og gruppen Højt Plan, som desuden tager den lokale sanger Gwænno med. Det hele bindes sammen af crewets go-to producer og DJ, André Saptefrati.

Man kan stadig nå at købe billetter til Wall of Sound festival via Ticketmaster lige her. https://www.ticketmaster.dk/artist/wall-of-sound-billetter/998469
 

Jonas Eddie spiller fredag 6. september. Foto: Daniel Nielsen