På lørdag rocker Esben Kronborg til Horsens’ nye festival på Fængslet

På programmet til Horsens' nye festival finder man blandt andet Esben Kronborg, som for nyligt har rebrandet sig selv ved at skifte de engelske sangtekster ud med danske.

Den nye festival Wall of Sound slår i morgen dørene op – selvfølgelig på Fængslet kan man fristes til at sige. Festivalen byder på 20 koncerter herunder store kunstnere som The Minds of 99, Alex Vargas og Scarlet Pleasure, men der har også sneget sig lokale kunstnere med.

2 dage – 20 koncerter – 200 oplevelser. Det er hvad Horsens’ nye festival, Wall of Sound, lokker med. Det ligner et spændende program, der ud over musikken blandt andet byder på kunstinstallationer, musikquiz og et fortællertræ. Det ser ud til, at man kan forvente sig meget af den kommende festival. Deriblandt flere koncerter med lokale musikere på scenen.

Out of Horsens

På plakaten har festivalen betegnet dem som ’Out of Horsens’, og det er netop, hvad de tre horsensianske kunstnere Esben Kronborg, Gwænno og King Kross er. De kan alle være på vej til et større gennembrud på den danske musikscene, og den nye festival giver dem mulighed for at vise, hvad de kan foran et større publikum.

Horsens24 har hevet fat i Esben Kronborg til en snak om at drive sin musikkarriere fra Horsens, og hvilke fremtidsplaner han har med musikken.

Drømmene startede på Kulisselageret

Esben har som mange andre horsensianske musikere haft sin gang på Kulisselageret, og det er noget, han mener, har bidraget positivt til hans musikalske karriere:

”Hvis jeg skal nævne to ting, er det Kulisselageret og den tidligere leder Roar Amundsen, og de øvelokaler der er tilknyttet stedet. Der har jeg tilbragt rigtig mange timer på at larme, drømme og drikke øl. Roar Amundsen sparrer jeg stadig med i forhold til min karriere og booking. Han er en god fyr med en stor viden og et stort netværk”, fortæller Esben.

Sidste år besluttede Esben Kronborg at kvitte sit lærerjob på Sct. Ibs Skole for at hellige sig musikken.

Dog mener Esben Kronborg, at Horsens burde blive endnu bedre til at brande de lokale talenter:

”Den nuværende spillestedsleder Jeppe Vind er også god til, at inddrage de lokale musikere i de arrangementer der er i byen – en ting, som Horsens kunne blive endnu bedre til. Mange andre byer er rigtig gode til at brande dem selv og de lokale talenter, hvor Horsens har haft en tendens til at importere kulturen. For eksempel laver Aalborg, Esbjerg og Odense en masse for det lokale musikmiljø.”

Vil lokke folk på Kulisselageret

Esben Kronborg håber på, at hans optræden på Wall of Sound kan øge kendskabet til Kulisselageret og få flere til at komme der.

”Jeg spiller på Kulisselageret den 6. oktober, så min koncert på festivalen (Wall of Sound red.) er mere en showcasekoncert end en rigtig koncert, så vi spiller kun fem sange. Det er forhåbentlig med til, at lokke lidt mennesker ned på Kulisselageret. Ellers glæder jeg mig bare til at se, hvad det er for en slags festival og hele setuppet omkring den. Jeg spillede sidste weekend i Klitmøller til deres helt nye Garage Festival, det var også en super oplevelse. Det er altid sjovt, at være med til noget helt nyt. Det kan både blive en dreng eller en pige.”

Esben når ikke selv at høre så meget på festivalen, men kommer alligevel med lidt anbefalinger til publikum i weekenden:

”Jeg når desværre ikke at høre så meget. Jeg spiller torsdag, fredag og lørdag, så efter koncerten på Fængslet, skal jeg hjem og holde lidt weekend med pigerne. Jeg skal dog lige høre Gwænno, som spiller lige efter mig. Jeg kender Stefan fra miljøet omkring Kulisselageret, og det er spændende, det han har gang i.”

Du kan få en lille forsmag på Esben Kronborgs evner i videoen her med nummeret Nowadays:

Nowadays

Ønsker at sine børn vokser op i Horsens

Esben har valgt at blive boende i Horsens selvom der her, ifølge ham selv, ikke er så meget at komme efter i forhold til produktion af musik. Esbens tilknytning til Horsens gør dog, at han ikke kan se sig selv i andre byer:

”Der er ikke så meget, at komme efter i Horsens i forbindelse med produktion og indspilning. De dygtigste og bedste folk sidder i København og Aarhus. Men jeg kan ikke se mine børn gå i skole i København eller Aarhus. Vi har også alle vores venner her i Horsens,” forklarer Esben.

Esben Kronborg har blandt andet haft to sange med i DR’s dramaserie Bedrag.

Esben Kronborg går en travl fremtid i møde. Han bruger tiden på at skrive flere sange, og derudover spiller han 70-80 koncerter om året.

”Lige nu skriver jeg nye sange til mit første album på dansk. Efter to albums på engelsk begyndte jeg sidste år, at skrive på dansk. Ellers er planerne at udgive endnu en single her i efteråret. Måske endda få lavet en video til den næste single. Så skal jeg fortsætte med at turnere og indspille.”

Hvis du gerne vil se Esben Kronborg live, kan du opleve ham lørdag klokken 15.00 til Wall of Sound. Derudover skal han i september spille i Grenaa, Klitmøller, København, Kolding, Vojens og Glud. Og så spiller han den 6. oktober i Kulisselageret.