Verdens største musikfestival for børn og unge afvikles i Horsens

Når 14.000 børn sidder med store ører på gulve i gymnastiksale og aulaer i starten af oktober, så er de en del af en rekordstor skolekoncertfestival. Foto: Horsens Kommune

Professionelle danske og udenlandske musikere bag 200 koncerter.

I et samarbejde med 'Levende Musik i Skolen', LMS, byder Horsens og Odder kommuner alle deres skolebørn velkommen til to koncerter og en ekstra musikaktivitet i løbet af tre festivaldage. På scenerne står professionelle danske og udenlandske musikere, der har specialiseret sig i at formidle musik til det unge publikum, i alt 200 koncerter.

Festivalen er en årlig tilbagevendende begivenhed, og for første gang går to kommuner sammen om at lægge skoler, koncerthuse, spillesteder og børn til de mange oplevelser.

Lokal opbakning til verdensbegivenhed

Det omfattende samarbejde mellem Horsens, Odder og 'Levende Musik i Skolen' har stået på længe. Trafikken og korrespondancen mellem de to byer og LMS i Aarhus har været tæt. Så stort et arrangement kræver blandt andet en masse praktisk planlægning som for eksempel bustransport for de mange festivalgæster mellem skoler, spillesteder og hoteller. Dertil kommer en minutiøs fordeling af de enkelte skoleklasser til de mange koncerter. Musikskolerne i begge kommuner har også arbejdet på højtryk for at få det hele til at gå op.

Horsens Kommunes borgmester Peter Sørensen glæder sig over, at Horsens er en del af den fantastiske musik-event.

"Horsens er kendt som en levende kommune med et sprudlende kulturliv, der byder på kultur 365 dage om året med alt lige fra små intime og unikke oplevelser til de store brag. Og nu kan vi i et tæt samarbejde med Odder Kommune og LMS tilbyde vores tusindvis af skolelever en musikoplevelse ud over det sædvanlige med Levende Musik i Skolen-festivalen. Det bliver nogle forrygende dage for vores børn og unge," siger Peter Sørensen.

Som en ekstra dimension ved dette års festival er det internationale forum YAMsession, der afholdes på skift i lande over hele Europa. Her mødes musikgrupper, producere, forskere og organisationsfolk til ekspertforedrag, showcases og prisuddeling, hvor de bedste koncertproduktioner kåres.

Om LMS Musikfestival 2019

  • Verdens største musikfestival for skolebørn afholdes i Horsens og Odder 1.-3. oktober.
  • 14.000 skolebørn overværer hver to koncerter og deltager i én workshop/musikaktivitet.
  • Musiklærere, organisationsfolk, kontakter fra skoler og kommuner m.fl. mødes til musikalsk networking, inspiration, kurser og oplæg.
  • 200 koncerter, 30 musikgrupper, 2 samarbejdende værtskommuner og omkring 100 udenlandske gæster.