X Factor-Emma fra ECHO: ”Vi blev ved at tro på det”

Emma sammen med de tre andre medlemmer af ECHO. Gruppen er ude af X Factor-konkurrencen, men de er alligevel med på scenen fredag som en del af det stort anlagte finaleshow. Foto: TV 2 Danmark

Det bliver et brag af en finale på fredag, når X Factor-holdet kigger forbi Forum Horsens. Vi har talt med Emma Funding fra ECHO, som glæder sig til at stå på scenen på sin egen hjemmebane.

På fredag er der finale i X Factor, og det hele løber af stablen i Forum Horsens. Pigebandet ECHO med den lokale pige Emma som medlem, var lige ved og næsten at komme i finalen, men måtte se sig slået ud lige på målstregen. Vi har talt med Emma om X Factor og fremtiden for ECHO.

Mærkeligt at være ude

De var så tæt på og så alligevel ikke, og det er en mærkelig følelse Emma fra EHCO sidder tilbage med, efter så mange uger at have boet i København og været en del af X Factor-holdet:

”Det er meget mærkeligt. Nu har man været vant til i mega mange uger, at have et skema og vide hvad man skal. Så det er vildt mærkeligt, at komme hjem efter det hele. Man skal lige mærke sig selv og det hele, for det er gået så hurtigt,” fortæller Emma.

I farezonen to gange

ECHO har været yderst pressede under X Factor, og måtte hele to gange i farezonen. Derfor ville man måske tænke, at de ikke havde den store tro på, at de ville nå i finalen. Emma forsikrer dog, at pigerne ikke stoppede med at tro på sig selv:

”Jeg vil sige, at man har lidt nerver på, når man har været i farezonen to gange, fordi man på en eller anden måde har stået på kanten. Men det var som om, at efter vi kom hjem, efter have været i farezonen den sidste gang, så sagde vi ’Fandeme nej, nu giver vi alt hvad vi har, og glemmer at vi har været i farezonen’,” siger Emma og uddyber:

”Vi tænkte, at vi stadig godt kunne klare det, og vi gav virkelig alt hvad vi havde. Og vi troede på det. Det gjorde vi.”

På scenen i sin hjemby

På fredag kan man se Emma på scenen igen – dog uden at hun er en del af konkurrencen. Emma er selvfølgelig træt af, at hun ikke længere er en del at konkurrencen, men når det er sagt, så synes hun, at det bliver fedt, at stå på scenen foran så mange mennesker:

”Jeg glæder mig bare sygt meget til at stå sammen på scenen igen, og elsker at vi har muligheden for at kunne synge sammen igen,” fortæller Emma. Også det at skulle stå foran et så stort et publikum og så i sin hjemby, Horsens, imponerer Emma:

”Altså jeg synes, at det er mega fedt, at skulle stå i Horsens, når det er min hjemby. Det giver et andet kick, fordi det er den by man selv kender. Samtidig er det vildt fedt, at stå på den scene. Jeg har jo selv været inde og se Vild med Dans, og tænkt at det kunne være vildt fedt at optræde der. Så det føles fuldstændig surrealistisk, at skulle gøre det. 

Alle kan vinde

Feltet i året X Factor-finale er skarp og jeg kan ikke få lokket en favorit ud af Emma. Ifølge hende kan alle vinde. Og det er fuldt ud fortjent at det er Kristian, Live og Benjamin der står i finalen. Men hvem der vinder har hun ikke et bud på, for som hun siger: ”Det er aldrig til at vide, hvad danskerne vælger.”

Fredag udgiver ECHO deres vindersingle, som de håber på "eksploderer" på hitlister og radiostationer, så de fire piger kan fortsætte med at lave musik. Foto: TV 2 Danmark 

 

ECHO efter X Factor

Der er nok mange der gerne vil vide, om ECHO forbliver et band efter X Factor. Pigerne kendte jo ikke hinanden i forvejen, men blev sammensat af Ohland. Samtidigt bor de i hver sin ende af landet. Så logistikken kan måske gøre det svært:

”Planen er, at vi fortsætter med at lave musik, og at vi klør på. Her på fredag kommer vores vindersingle ud. Så vi håber lidt at der eksploderer, og at folk tænker at det er noget vi kan. Så vi kan lave noget mere musik,” fortæller Emma og fortsætter:

”Vi bor langt fra hinanden, men jeg tror på, at hvis vi er villige til at kæmpe for det, så er der mange måder vi kan mødes. Nu har jeg fx en bror der lige om lidt flytter til København, så jeg får større chance for, at kunne være mere i København. 

Emma går til dagligt på Østerhåbskolen, og planen er at når hun har afsluttet sin 9. klasse, skal hun videre i 10. på Learnmark. Hun lægger dog vægt på, at hun kommer til at fokusere rigtig meget på musikken, og derudover vil hun gerne lave en masse teater og skuespil.

Hvis du gerne vil opleve Emma og de andre fra X Factor, så kan du købe billetter her. 

https://horsensandfriends.dk/program/x-factor-finale