3 nemme måder at spare penge i hverdagen

Hvis det kniber med at få pengene til at slå til sidst på måneden, kan det enten løses ved en højere indkomst, eller ved at skære ned på dine udgifter.

Den sidste løsning er for de fleste den mest aktuelle løsning, da en højere indkomst kan være svært at opnå. Du får her 3 nemme og brugbare måder, hvorpå du kan spare penge i dagligdagen.

Er du alligevel lidt brødflov sidste på måneden, er der heldigvis hjælp at hente hos online lånevirksomheder. Find eksempelvis lån på sider som fair-laan.dk her - og få gode råd til din låneproces.

1. Lav en madplan

Der kan være mange penge at spare ved at lave madplaner. Laver du eksempelvis en plan for aftensmåltiderne for en hel uge, behøver du kun at handle ind én gang. Det medfører i sig selv store besparelser. Hertil kommer, at du kan lave større portioner ad gangen, som du fryser ned. Så er der nem, hurtig og lækker mad til de dage, hvor der ikke er tid eller overskud til at lave aftensmad fra bunden.

Vær opmærksom på, om rester af eksempelvis grøntsager kan indgå i en anden ret i løbet af ugen. På den måde vil du helt sikkert kunne spare mange penge på dine indkøb i supermarkedet. Som sidegevinst undgår du samtidig at skulle smide de madvarer ud, som du ikke får brugt.

2. Byt dig til en ferie

I takt med, at vi er blevet i stand til at kommunikere med mennesker i hele verden via internet og telefon, har det åbnet op for spændende muligheder. I stedet for at købe en ferie, kan du bytte dig til en.

Ligesom der er hjemmesider, der hjælper dig til at finde billige hoteller, så findes der også sider, hvor du kan bytte dig til en ferie. Det foregår på den måde, at du sætter din bolig, lejlighed eller sommerhus ’til rådighed’ inde på siden. Finder du en bolig, som kunne være interessant at holde ferie i, anmoder du om at i bytter bolig i et aftalt tidsrum. På denne måde er der mange penge at spare. Du skal selvfølgelig stadig betale for rejsen, men opholdet er gratis.

3. Skær ned på klatkøb

Der ryger let penge på klatkøb i løbet af hverdagen. Chokolade, når du trænger til ny energi, eller en to-go kaffe, når du er på farten. Men sker det blot et par gange om ugen, kan det koste dig flere tusind kroner om året. Klat-køb er derfor et godt og nemt sted at skære ned, hvis du vil spare penge i hverdagen. En måde at komme klatkøbene til livs, er at være godt forberedt. Ved du på forhånd i hvilke situationer, du let lader dig friste, så forbered dig på det. Pak et lille stykke chokolade i tasken, når du har en ekstra lang eller krævende dag på arbejdet. Tag din lækre, hjemmebryggede kaffe med i en termoflaske. Begge dele kan spare dig mange penge, også selvom du køber dyre produkter. Du kan lave rigtig meget lækker kaffe for de 50 kroner, en to-go kaffe ofte løber op i.