400 nye lejeboliger skal bygges i Bygholm Bakker

Det Silkeborg-baserede ejendomsselskab Birch Ejendomme har købt Rantzausbakke i Bygholm Bakker af Horsens Kommune og præsenterede forleden et projekt med i alt cirka 400 lejeboliger på grunden.

Handlen blev konfirmeret af Horsens Byråd på byrådsmødet i mandags. Og Birch Ejendomme kan nu offentliggøre et boligprojekt med cirka 400 lejeboliger på mellem cirka 60 og 125 kvadratmeter til priser forventeligt mellem 6.000 kr. og 11.000 kr. om måneden.

"Vi har valgt at bygge i Horsens, fordi kommunen er inde i en rivende udvikling og fordi, det er tydeligt at mærke, at kommunen virkelig vil udvikle sig og vokse. Horsens er en virkelig interessant kommune for os, og vi glæder os rigtig meget til at komme meget mere til Horsens," siger direktør i Birch Ejendomme, René Birch.

Birch Ejendomme vil bygge i alt 38.000 etagemeter i tre forskellige boligtyper - længe-huse, karréhuse og punkthuse, og i centrum af de tre bebyggelser skal der opføres et fælleshus, som skal være et samlingspunkt for de mange beboere på Rantzausbakke.

"De forskellige boligtyper, størrelser og prislag skulle meget gerne give en differentieret boligsammensætning, og vi forventer, at både unge børnefamilier og den lidt ældre generation flytter ind i vores boliger. Ambitionen er så, at generationerne mødes i fælleshuset og dermed skaber et stærkt socialt fællesskab," siger Line Krogh, som er udviklingschef i Birch Ejendomme.

Fokus på bæredygtighed

Det er Per Laustsen fra Aarstiderne Arkitekter i Silkeborg, som har tegnet det store boligprojekt i Horsens, og han har været glad for opgaven.

"Rantzausbakke er et utrolig dejligt og rekreativt område med en fantastisk beliggenhed. Vi har lavet et projekt, hvor der er fokus på bæredygtighed og nærhed til naturen," siger Per Laustsen.

Borgmester Peter Sørensen (S) har stor ros til projektet, og han hæfter sig især ved, at naturen i høj grad bringes ind i byggeriet.

"Og så passer planen om lejeboliger til både børnefamilier og de lidt ældre borgere helt perfekt til vores filosofi om, at vi skal have varer på alle hylder for alle borgere. Vi skal have et bredt og varieret udbud af parcelhusgrunde, parcelhuse, private lejeboliger, almene boliger og ejerlejligheder, så der er noget for enhver, der ønsker at bo i Horsens Kommune," siger han.