Det er blevet nemmere at finde bolig - flere privatudlejere i Horsens

Flere private udlejer boliger i Horsens. Foto: BoligPortal

Første kvartal af 2019 har budt på et rekordstort antal privatudlejere på udlejningsplatformen BoligPortal. I Horsens har et stigende antal private haft boligen til udlejning – og det er gode nyheder for lejerne.

En opgørelse fra BoligPortal over årets første kvartal viser et historisk stort antal private, der udlejer sin bolig gennem portalen. Stigningen betyder, at BoligPortal byder på det største udbud af både lejligheder, værelser og huse til leje i første kvartal nogensinde. 

Horsens er særlig populær

Særligt i Horsens er det blevet populært at udleje. Faktisk er andelen af private udlejere alene i Horsens steget med lige knap 20 procent i marts, hvis man sammenligner med marts sidste år. Private udlejere dækker for eksempel over folk, der udlejer dele af den bolig, de selv bor i eller fremlejer, mens de er ude at rejse over en længere periode. 

Opgørelsen viser i øvrigt, at det ikke kun er i Horsens lejemarkedet har det godt, også i Vejle og Herning er der kommet flere private udlejere til.

Udviklingen sker ikke kun i de store byer 

BoligPortal har således i marts 2019 haft knap 15 procent flere annoncer fra privatudlejere end i marts sidste år. Privatudlejere kan for eksempel være de, der har et værelse til overs i boligen eller de, der er på et længere udlandsophold og vælger at fremleje i mellemtiden.

Stigningen kan skyldes flere ting, men ifølge Anders Hyldborg vidner den også om, at private udlejere udnytter de mange muligheder, BoligPortal kan tilbyde dem.

”På BoligPortal kan udlejere gratis og nemt oprette en annonce med den bolig, de har til rådighed. Samtidig har de store chancer for at finde det rigtige match blandt de tusindvis af lejere, der søger nyt hjem gennem BoligPortal,” siger Anders Hyldborg.