Er det på tide med en permanent skøjtebane i Horsens?

Det er sidste chance på på søndag, hvis man skal nå en tur på skøjtebanen i Horsens. Der lukker og slukker den nemlig for i år. Det er simpelthen blevet for varmt til at holde isen frossen nok til, at man kan skøjte på den. Men burde man finde mulighed for at holde den åben hele året? Det virker i hvert fald til, at borgerne har været glade for den, da den har været meget besøgt.

Skøjtebanen synger på sidste vers for denne sæson, og besøgene har været mange. Selvom der cirka er blevet udlejet det samme antal skøjter som de forrige år, så ser man en tendens til at flere og flere køber deres egne skøjter og besøger banen. Derfor har Horsens24 taget en snak med projektmedarbejder Anne-Mai Vig Mott fra Horsens Kommune.

Mange flere besøgende

Skøjtebanen virker til igen i år at have haft rivende succes, og det kan måske undre nogen, at en by som Horsens ikke har en mere permanent løsning, når det kommer til skøjtebaner. For hver gang man går forbi skøjtebanen, er den proppet til randen af glade børn og voksne. Så det virker som et sted, som kan samle familier.

Anne-Mai forklarer dog, at det ikke er muligt, at holde skøjtebanen åben hele året i dens nuværende form. Selvom det er en stor succes.

”På grund af temperaturerne er det ikke muligt. Der har også været nogle dage, ikke i løbet af denne sæson, men de forrige år, hvor vi måtte lukke fordi det var for varmt, så kan vi ikke holde isen frossen over det hele, og så begynder det at smelte. Man kan ikke have en skøjtebane udenfor hele året rundt, for man kan simpelthen ikke holde den kølig nok,” forklarer Anne-Mai Vig Mott.

Byrådet bestemmer

At isen smelter, når det bliver for varmt giver lidt sig selv. Derfor er det vi fra Horsens24 gerne vil vide også hvorfor man ikke laver en indendørs skøjtebane hvor man kan holde temperaturen nede. Anne-Mai Vig Mott forklarer at det er noget der skal igennem et stort udvalg, for overhovedet at komme på tale.

”Det er nogle beslutninger, som de skal tage i Byrådet og oppe i Teknik og Miljø. Det er dem der har taget beslutningen om, at der skulle være en udendørs skøjtebane. Og så bliver jeg hevet ind hvis der skal være noget event eller udsmykning,” forklarer Anne-Mai.

Der er mange der ønsker en skøjtehal i Horsens blandt andet galleriejer, Allan Hjorth belyste emnet, da Horsens24 talte med ham sidste år.

Bolden er sendt videre: Vil vi have en indendørs skøjtebane i Horsens, så skal der gang i politikerne.