Flere og flere ingeniørstuderende flokkes om Horsens

Horsens er en populær studieby hos unge, der vil læse til ingeniør. Foto: VIA University College

VIAs dansksprogede ingeniøruddannelser har en massiv fremgang i Horsens i år med over 45% flere ansøgninger end sidste år. Der er også igen fremgang i ansøgninger til uddannelserne bygningskonstruktør og kort- og landmåler, som får flotte ansøgertal.

Efter ansøgningsfristen til kvote 1 ansøgninger lukkede, har VIA University College modtaget 18.658ansøgninger til sine over 40 uddannelser i Region Midtjylland. I Horsens har VIA modtaget 2.890 ansøgninger mod 2.803 i 2018, og har altså sammenlagt en lille fremgang siden sidste år.

Flot fremgang på de dansksprogede ingeniøruddannelser

Det er særligt VIAs dansksprogede ingeniøruddannelser samt uddannelsen til bygningskonstruktør og kort- og landmåler, der klarer sig godt. De dansksprogede ingeniøruddannelser i Horsens har således fået 46,5 procent flere ansøgninger i forhold til sidste år. Det samme gør sig gældende for uddannelserne til bygningskonstruktør og kort- og landmåler, der sammenlagt har en stigning i ansøgninger på over 22 procent.

”Vi er meget glade for, at der igen i år er en stor søgning til VIAs over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser i Region Midtjylland. Specielt er vi utroligt glade for fremgangen i søgningen til VIAs Ingeniøruddannelser, da der jo i erhvervslivet i den grad er mangel på ingeniører med stærke erhvervsrettede kompetencer, som VIA uddanner ingeniører med,” siger prorektor Louise Gade, der er den øverst ansvarlige for alle VIAs uddannelser.

Horsens er en stærk studieby

Samlet set er ansøgningerne til ingeniøruddannelserne i Horsens steget fra 800 ansøgninger sidste år til 966 i år. Det er som nævnt særligt blandt de dansksprogede uddannelser til ingeniør, at interessen kan mærkes. Uddannelserne til maskiningeniør og softwareingeniør er et eksempel på to uddannelser, der får en fordobling af 1. prioritetsansøgere siden sidste år. Flere vælger altså en ingeniøruddannelse på VIA i Horsens som deres første valg, når de søger uddannelse.

Borgmester og bestyrelsesformand for VIA University College Peter Sørensen er også godt tilfreds med fremgangen på ingeniøruddannelserne i Horsens.

”Det er for mig et klart bevis på, at vi har stærke uddannelser med høj kvalitet også uden for de fire store byer i Danmark. Og det bidrager i høj grad til et Danmark i balance”, siger Peter Sørensen.

Peter Sørensen fremhæver også, at de positive tal, der nu bliver offentliggjort, netop viser, at VIAs store fokus og indsats i forhold til at imødekomme manglen på ingeniører, har haft en effekt.

”Det er til gavn for hele Danmark, at vi uddanner flere ingeniører og dermed undgår den mangel på ingeniører, prognoserne forudsiger. Det får med andre ord en positiv betydning for fremtidens danske arbejdsmarked”, siger bestyrelsesformanden for VIA University College.

40 ekstra studiepladser på uddannelsen til sygeplejerske

Uddannelsen til sygeplejerske er sammen med uddannelsen Value Chain Management nogle af de få uddannelser i Horsens, som har en tilbagegang i antallet af ansøgere på hhv. 16 og 10 procent. Begge uddannelser er dog dimensionerede, det vil sige, at der er et loft over, hvor mange studerende der må optages. For Value Chain Management betyder det, at der stadig ser ud til at være flere ansøgninger end pladser på studiet. På sygeplejerskeuddannelsen udbydes der i år 40 ekstra studiepladser i Horsens. Trods faldet i 1. prioritetsansøgninger forventes det, at pladserne bliver fyldt til studiestart i september. Antallet af 1. prioritetsansøgninger til uddannelsen som sygeplejerske i VIA generelt overgår nemlig, som altid, antallet af studiepladser på sygeplejerskestudiet på VIA University College.

Om VIA University College i Horsens

VIA i Horsens udbyder 28 uddannelser. Blandt andet ingeniører, bygningskonstruktører, sygeplejersker og pædagoger.

VIA i Horsens har ca. 3700 studerende og 350 medarbejdere.

Fra sommeren 2021 etablerer VIA et nyt campus i hjertet af Horsens kun et stenkast fra banegården og busstationen. 
Campus Horsens skal være byens nye samlingspunkt for viden, vækst og forretningsmuligheder med brobygning mellem studerende, iværksættere og virksomheder.