Her kan du fejre sankthans i Horsens

Bål og sang hører til, når det er sankthans i Danmark. Foto: Shutterstock

På søndag fejrer vi sankthans med bål og sang. Derfor får du her en liste over nogle af de spændende og hyggelige bålarrangementer i og omkring byen.

Højtiden sankthans er for de fleste mennesker lig med bål, men faktisk har højtiden navn efter Johannes Døberen, som blev født 24. juni – altså et halvt år før Jesus. I norden har vi tradition for at afholde højtider aftenen før selve dagen, derfor fejrer vi sankthansaften fejres den 23. juni. Læs med her, hvor du kan fejre sankthans i Horsens.

Bygholm

På Bygholm Sø er der traditionen tro bål på vandet lige ved restauranten, Kystens Perle, hvor der også kan bestilles buffet. Derud over er der mulighed for at købe fadøl, vand, kaffe, is og pølser på pladsen. Klokken 20.00 går Horsens Big Band på scenen og spiller, hvorefter borgmester, Peter Sørensen holder båltale klokken 21.00. Herefter tændes bålet. Der vil hele aftenen være aktiviteter for børnene i form af hoppeborg og tombola, mens der som altid vil være musik på scenen, hvor Wos2 spiller.

Husodde

Ved Husodde kan man også sende heksen til Bloksbjerg. Arrangementet er tidsmæssigt mere henvendt til børn, da taleren, Allan Skou Larsen, starter allerede klokken 19.30, hvorefter bålet, tændes, så også de mindre børn kan nå at se bålet. Man kan nyde en is eller slik fra kiosken.

Langelinie

MÆRK Byen og Mirakleriet er gået sammen om et sankthansarrangement for børn, når de tænder op for verdens mindste sankthansbål på verdens mindste tømmerflåde i verdens mindste hav med verdens mindste heks.

Arrangementet kører af stablen mellem klokken 16:30 og 19:00, hvor børnene kan lege ved de tre trolde eller deltage i en cirkusleg. De kan også få lagt ansigtsmaling af den skrækindjagende heks.

Det er virkelig et arrangement i børnehøjde, og børnene får også mulighed for at være med til at bygge årets miniatureheks. For de større børn er der mulighed for et spil volley.

Der er masser af musik på programmet når Vestbo og Gregersen spiller jazz og Mathias Gregersen og Michael Vestbo spiller op til fest. De mindste kan også opleve børneunderholdningsorkester Lummer Stue eller se Komediehusets verdenskendte badeforening anno 1929.

Der opfordres til at man tager et picnictæppe og en picnickurv med.

Program:

16:30 – 19:00: Åben picnichygge.
16:30 – 18:30: Mirakleriet inviterer til åben Cirkusleg.
16:30 – 18:30: Besøg den ansigtsmalende heksemutter.
16:30 – 17:15: Heksebyggeri og forberedelse af miniputbålet.
17:00 – 19:00: Stor ståhej, kolde gys og strandliv ved Komediehusets Badeforening.
17:00 – 17:45: Lummer Stue – Musik for børn.
18:00 – 18:15: Hekseafbrænding.
18:15 – 19:00: Picnicmusik fra Gregersen og Vestbo.

Vitus Berings Park

I Vitus Berings Park er der også lagt op til en sjov aften. Arrangementet starter klokken 16.00, og Claus Elgaard kigger forbi og byder velkommen.

Program:

16:00 – Boderne åbner

19:00 – Claus Elgaard byder velkommen

19:10 – Musik med Ordblind

20:00 – Båltale fra Kulturudvalgsformand, Jakob Bille

20:15 – Bålet tændes

20:20 – Midsommervisen med Asta og Asta

20:40 – Musik med Ordblind

21:55 – Afslutning med Claus Elgaard

Juelsminde strand og Boller Blomsterhave

På stranden i Juelsminde kan du igen i år komme til sankthansbål på Storstranden.
Det er en en årlig tilbagevendende begivenhed med aktiviteter for børnene, hygge og underholdning af en række dygtige kunstnere. Der vil selvfølgelig også være båltale og bål.

Du kan også komme til bål i den flotte blomsterhave i Boller. Så hvis du er til bål og blomster er dette arrangement måske noget for dig.

Tønballegård

Du kan også holde sankthans på Tønballegård Naturcenter. Man kan tage en lille vandretur efter maden. Hvorefter der hygges med båltale og sange.

Menuen vil i år bestå af sildemad, smørebrød, og grillpølser og velkomstdrink og en snaps til silden. Andre drikkevarer, kaffe og service skal man selv medbringe.