Homme Femme Store til modeuge: Brandsne er selv begyndt at henvende sig til os

Modeugen er i fuld gang, og de horsensianske tøjbutikker er selvfølgelig på pletten, når de næste kollektioner skal vælges, og nye mærker skal skaffes hjem. Horsens24 har taget fat i Camilla Høwisch der er butikschef i Homme Femme Store – en modebutik som på kort tid, har formået at finde sin plads i byen i en ellers presset branche.

Lige nu kører modeugen på højtryk i København, og butikkerne fra Horsens er valfartet til hovedstaden for at finde nye varer og mærker til deres butikker. Horsens24 har taget en snak med Camilla Høwisch fra den forholdsvis nye Homme Femme Store om modeugen, og det at drive en eksklusiv butik i en lille by som Horsens.

Når man er på modeuge, er der virkelig meget run på, for der er mange brands der skal besøges. Homme Femme Store laver forarbejdet hjemmefra, og laver så vidt muligt forhåndsaftaler med mærkerne. Men der bliver stadig kørt rundt mellem showrooms og messer. Homme Femme Store tog allerede afsted mandag, hvor de tog ud i de forskellige brands showrooms. Det fungerer bedst sådan.

I går åbnede messerne, da vi talte med Camilla havde Homme Femme Store været forbi Revolver-messen og ved Designers Remix.

Camilla Høwisch når at se meget forskelligt tøj under modeugen.

Hele konceptet bag modeungen fungerer i det hele taget rigtigt godt. Det som er en udfordring, er at man kører mellem messe og showroom, så logistikken gør det lidt svært ind i mellem, for nogle vil helst have, at indkøberne kommer i showroom, mens andre helst vil have, at de kommer på messen, fortæller Camilla Høwisch.

Bæredygtighed er vejen frem

Camilla fortæller at flere brands kører en ny strategi, hvor alt er bæredygtigt, og det klart er en tendens man kommer til at se mere til.

Ved Designers Remix kan man blandt andet se genbrugsflasker, der er lavet om til stof. Og også mærket Blanche havde stor fokus på bæredygtighed i deres tøj.

Designers Remix' nye kollektion består blandt andet af genbrugte plastflasker.

Nye brands på vej

Ud over Designers Remix har Camilla flere fine nyheder på vej. Blandt andet det meget eksklusive mærke Shrimps, som for tiden er virkeligt populært for de fine perletasker og hårspænder. Perler er også en af denne sæsons helt store tendenser, og man ser det både på smykker, tasker, hårspænder og tøj.

Perletasker fra Shrimps.

Derudover kan Camilla afsløre et indtil videre forholdsvis hemmeligt samarbejde, som også bliver en del af sortimentet hos Homme Femme Store. Julie Fagerholt har lavet et samarbejde med H2O. Man må dog vente med billeder af kollektionen, da de stadig er hemmeligholdt. Kollektionen kommer til maj, og er lavet som træningstøj, men så det stadig er fashion.

Folk kommer helt fra Herning og Randers

Butikken i Horsens.

Man kunne fristes til at tro, at det er svært at drive en eksklusiv modebutik i Horsens. Men for Homme Femme Store er det gået som smurt.

Det har heller ikke været svært, at få de finere brands til at komme til butikken.

”Det har ikke været svært i vores tilfælde, for vi har haft så stærke brands med fra start af, så vi har været heldige, og faktisk er mange af de eksklusive brands selv begyndt at henvende sig til os,” forklarer Camilla, og fortsætter:

”Der er selvfølgelig nogen vi gerne vil have med, som vi ikke har fået endnu. Jeg vil jo så gerne have Baum und Pferdgarten med, men de er allerede to steder i Horsens. Så der er nogen brands der siger, at man skal blive ved med at skrive, og holde dem opdaterede med hvilke brands vi har, for der kan komme en åbning. Man skal bare hele tiden være fræk nok til at blive ved med at forsøge.”

Camilla lægger stort vægt på at Homme Femme Store er heldige, for der er selvfølgelig konkurrence i Horsens, hvor der er fire butikker, som jagter brands.

Samtidig er det lidt en udfordring at sælge dyre og eksklusive brands i en lille by som Horsens, men i og med at Homme Femme Store har webshop sideløbende med den fysiske butik, så fungerer det rigtigt godt.

Camilla kan fortælle, at butikken faktisk har besøgende helt fra Aarhus, Randers og Herning. Flere har set Homme Femme Stores hjemmeside, og set nogle produkter og så valgt at køre hele vejen til Horsens for at se butikken i virkeligheden og prøve tøjet.

Alt i alt går det rigtig godt for butikken, som i fremtiden gerne vil have endnu flere unikke og specielle brands til byen.