Horsens-købmand støtter op om verdensomspændende oprydningsdag

Området omkring søen trænger - ifølge købmand Flemming Madsen - til en ordentlig omgang oprydning. Foto: Rema 1000

På World Cleanup Day den 21. september står borgere og virksomheder sammen om at få ryddet op i nærområderne. Et af de steder, der skal ryddes op, er Bygholm Sø.

Dagen, hvor verden går sammen om at få ryddet op i naturen, World Cleanup Day, nærmer sig med hastige skridt. REMA 1000 ønsker at være med til at udbrede det gode budskab, så der i fællesskab kan blive fjernet skrald og plastik fra naturen samt sat fokus på bæredygtighed, så affaldet ender de rigtige steder fremover.

Horsens-købmand Flemming Madsen fra REMA 1000 i Bygholm er en af dem, der har valgt at bakke fuldt op om World Cleanup Day.

”Vores kunder kan komme forbi butikken om morgenen til et rundstykke eller et stykke frugt, hvorefter de vil få udleveret en affaldssæk, så de kan gå rundt om søen og rydde op. Når de er færdige, kan de komme retur med posen, og så trækker vi lod om præmier blandt dem, der har været med til at samle affald”, siger Flemming Madsen, der håber på at se en masse friske kunder på dagen

REMA 1000 har en plastikstrategi, hvor både minimering af plastik, samt genbrug og genanvendelse er i fokus. I forbindelse med strategien samarbejder REMA 1000 med den danske organisation Plastic Change, der er den danske partner bag World Cleanup Day 2019 og som samler information om landets mange forskellige aktiviteter.

”Vi kan ikke komme plastikforureningen til livs ved at rydde op en enkelt dag, men det er en rigtig god anledning til at tale om problemet og om, hvordan vi kan bruge mindre plastik i fremtiden. Vi er derfor meget glade for, at Rema 1000 inviterer deres kunder til at blive en del af World Cleanup Day, og på den måde også inviterer kunderne til at tage del i debatten om vores stigende plastikforurening,” siger Louise Lerche-Gredal, adm. Direktør i Plastic Change.

Gratis motion at samle affald

Udover at det er en vigtig sag at støtte op om, så har det for købmand Flemming Madsen også ekstra betydning på grund af placeringen af hans butik.

”World Cleanup Day er et rigtigt godt initiativ, som vi straks sagde ja til at støtte op om, så vi i fællesskab kan sørge for, at den smukke natur omkring Bygholm sø forbliver ren og fri for skrald. Det er vigtigt for mig som købmand, at vi husker at passe på de omgivelser, vi er en del af, og især når de er så flotte som området ved søen. Derfor vil jeg naturligvis også opfordre folk til at komme og hjælpe til, da det er god og gratis motion at gå rundt om søen, mens man samler skrald,” fortæller Flemming Madsen i en pressemeddelse.

REMA 1000 Bygholm ligger på adressen Bygholm Søpark 25, og alle er velkomne. Der udleveres affaldsposer fra kl. 09.00, og man kan komme retur med sin fyldte affaldssæk indtil kl. 17, hvor der vil blive trukket lod om præmier blandt dem, der har indleveret en pose.