Kickstart den nye livsstil: Overvægtige i Horsens tilbydes nu gratis forløb hos diætist

Foto: Shutterstock

Et nyt samarbejde giver alle overvægtige borgere i Horsens adgang til deres egen diætist.

Horsens Kommune har et rigtig godt tip til borgere, der kæmper med vægten og gerne vil have hjælp til at kickstarte en ny og sundere livsstil.

Kommunen er nemlig gået sammen med Liva Healthcare om at tilbyde dig en personlig diætist og sundhedsvejleder gratis i et helt år. Det eneste det kræver er, at man har en smartphone og motivationen til at komme i gang.

Efter en indledende samtale med den personlige diætist, foregår vejledningen digitalt. Det betyder, at man ikke skal sætte tid af til samtaler eller fysiske møder, men kan koncentrere dig fuldt ud om sine målsætninger – og derfor er løsningen interessant for dem, der gerne vil have nem og effektiv hjælp til at få en sundere livsstil og bedre kostvaner. 

Samtidig får man adgang til et digitalt fællesskab med andre med samme mål, hvor der er mulighed for at dele erfaringer, gode råd, opskrifter og lignende, som er en del af vægttabet.

Det eneste krav for at deltage er, at man har et BMI på mindst 30. Det udregner man ved at dividere sin vægt med sin højde i anden.

Interesserede kan høre mere eller tilmelde sig ved at ringe på 9330 1511. Telefonen er åben alle hverdage kl. 9-16. Man kan også læse lidt mere om løsningen her på Liva Healthcares hjemmeside.

Sådan foregår det

- Du møder din personlige diætist til en introsamtale. Her aftaler I, hvad der skal arbejdes med og der fastlægges en række realistiske målsætninger for dit forløb.

- Din personlige diætist følger nu din udvikling via Liva app'en og rådgiver dig digitalt, både via video og tekst.

- Du skal ikke møde op til samtaler eller fysiske møder (udover det indledende møde) - derfor er Liva en feksibel løsning for dig, der gerne vil have nem og effektiv hjælp til at få en sundere livsstil og bedre kostvaner.

- Når du tilmelder dig Liva får du ligeledes adgang til et fællesskab med andre borgere.