Kirke åbner igen efter stor renovering: Har hentet inspiration til fremtiden på Vesterbro

Getsemane Kirken har hentet inspiration i en forhenværende kirke i København. Foto: Getsemane Kirken

I de sidste mange måneder har kirken på Houmannsgade 41 gennemgået en større renovering. Kælderen er blevet affugtet og renoveret, så den nu står som ny. Det er blevet tid til at fremvise det flotte resultat.

Lørdag d. 24. august kl. 10-13, slår Getsemane Kirken dørene op for alle interesserede. Der vil være kage og kaffe og for at fuldende hyggen, vil der være barnedåb kl. 11:00.

Planen for kirken er, at den skal blive et kreativt frirum for Horsens’ unge mellem 20 og 40 år. Der vil være forskellige arrangementer i løbet af året, og der lægges ud med barselshøjskole, som begynder allerede i september måned.

Inspireret af Folkehus

Selvom Getsemane er en kirke, er arrangementerne bestemt ikke kun forbeholdt troende. Dette sted er for alle og har fået inspiration fra Absalons Kirken på Vesterbro i København, som nu går under navnet Folkehuset Absalon og udbyder blandt andet Croquis og yoga.

”Vi ønsker at skabe et sted, hvor alle kan komme og udleve deres bedste idéer. Du kan også bare være her og lave dine lektier eller møde nye mennesker. Alle muligheder er åbne.” siger præst Sarah Lodberg, som står i spidsen for initiativet.

”Det er også vores store håb, at vi kan samle de frivillige og gode kræfter, som allerede findes i Horsens, og derfor har vi indledt et samarbejde med Ungerådet. Vi håber, at vi kan få flere af sådanne samarbejder i fremtiden”