Knap 1,3 mio. kroner skal hjælpe fyrede slagterimedarbejdere i Horsens

Opgaverne bliver færre på slagteriet i Horsens, nu får de afskedigede ansatte en hjælpende hånd.

Danish Crown har afskediget 123 ansatte fra slagteriet i Horsens. Nu har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard valgt at bruge næsten 1,3 mio. kroner fra varslingspuljerne. Pengene skal bl.a. gå til opkvalificering og jobsøgningskurser til de opsagte medarbejdere.

Færre slagtegrise end forventet har betydet, at Danish Crown reducerer antallet af medarbejdere med 123 på slagteriet i Horsens. Der er hovedsagligt tale om ufaglærte medarbejdere, som efter flere års arbejde er blevet specialiseret inden for slagteribranchen. Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord vurderer, at det bliver svært at finde anden beskæftigelse til de afskedigede, hvis de ikke får en indsats. Samtidig vurderes det, at over halvdelen har en anden etnisk baggrund end dansk med begrænsede eller slet ingen danskkundskaber.

Derfor har beskæftigelsesministeren valgt at dispensere fra bestemmelserne og bruge knap 1,3 mio. kroner af varslingspuljemidlerne til bl.a. opkvalificering af de 123 personer, så de har flere muligheder for at finde et nyt job.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

"Mange af de opsagte medarbejdere har brug for opkvalificering, så de kan komme godt og hurtigt videre i deres næste job. Denne dispensation åbner op for, at de afskedigede medarbejdere kan bevilges fx jobsøgningskursus og jobrettede AMU-kurser, som giver dem bedre muligheder for at finde arbejde i nærområdet. Jeg håber, at vi med denne tidlige indsats kan gøre en forskel, og at den både vil komme medarbejderne og lokalområdet til gode."

"Situationen i Horsens understreger, hvorfor denne regering vil prioritere opkvalificering. Det er de ufaglærte, som er mest sårbare ved fyringsrunder og konjunktursvingninger, så vi skal gøre en ekstra indsats for at give dem en hjælpende hånd."s

Afskedigelsen af de 123 medarbejdere ud af i alt 1462 medarbejdere på Danish Crown i Horsens lever ikke op til de almindelige kriterier for at komme i betragtning til støtte fra varslingspuljerne. Men beskæftigelsesministeren kan dispenseres fra bestemmelserne, hvis mulighederne for at opnå anden ansættelse på det lokale arbejdsmarked er begrænset, og der er tale om afskedigelser af et ikke ubetydeligt omfang.

Små 30.000 kroner vil gå til at frikøbe medarbejdere fra det lokale jobcenter. Mere end 1,2 mio. kroner vil gå til både jobsøgningskurser eller jobrettede AMU-kurser inden for lager, transport, industri, byggebranchen samt køkken og kantine.