Lokal forfatter udgiver roman, hvor scenen er sat i Horsens

Horsens-forfatteren, Claus Hagstrøm, der især er kendt for de anmelderroste kriminalromaner om den forhutlede konsulent, Kristian Wang, udgiver nu romanen “Se nu stiger solen” på det nye horsensianske forlag, Leatherbound.

Claus Hagstrøm er 45 år, og han er født og opvokset i Horsens, hvor han også bor. Ved siden af sin forfattergerning, er Claus Hagstrøm ansat som digital kulturformidler på Horsens Bibliotek, og han har specialiseret sig i unges digitale dannelse. Et emne, som romanen “Se nu stiger solen”, også berører i form af emnet, hævnporno.

Bogen er en anderledes ungdomsroman, der også berører nogle af de sværeste emner i ungdomslivet, som f.eks. mobning, homoseksualitet, forelskelse,  hævnforbrydelser og ensomhed.

“Vi lever i en tid, hvor de sociale medier er allevegne, vi har vores venner og familie med os i lommen hele tiden. Ja, vi har hele verden med os. Det burde være en stopklods mod ensomhed,” udtaler Claus Hagstrøm og fortsætter: “Der er desværre bare alt for mange unge i dag, der føler sig anderledes og ensomme. Det internet, der burde forbinde os alle, kan ofte ende med at fremmedgøre os, og det kan anvendes til at såre og udskamme dem, der stikker ud fra normen.”

Bogen 'Se nu stiger solen' udspiller sig i byen, der selv lagde scene til forfatterens egen ungdom, og byen der nu er hans hjemby, Horsens. Læsere af bogen vil kunne genkende geografien, signifikante steder og bygninger, selvom Horsens faktisk ikke bliver nævnt på noget tidspunkt.

“Det lokale ligger mig på sinde. Min by er der, hvor jeg samler inspiration. Der lever jeg mit liv med min familie i fællesskab med næsten 60.000 andre horsensianere, og det er jeg stolt af!” udtaler Claus Hagstrøm.

Bogen udgives på det nye horsensianske forlag, Leatherbound. Det er et forlag, hvis udgivelser primært ligger indenfor genrerne fantasy og young adult, bøger til de unge voksne.

“En bog der foregår i Horsens, og som er inspireret af min egen ungdom, skal udgives på et horsensiansk forlag, når nu det er muligt,” fortsætter Claus Hagstrøm.

'Se nu stiger solen' er Claus Hagstrøms tredje roman. De to første, 'Solstrejf' og 'Måneskin' udkommet på forlaget DreamLitt, er begge kriminalromaner. Romaner, der handler om den tidligere politimand Kristian Wangs bestræbelser på at opklare seksuelt motiverede mord i en underverden af bandekriminalitet, handlede kvinder, narkosmuglere og korrupte politifolk, er stadig Claus Hagstrøms hjerteblod, og han skriver stadig videre på den populære krimiserie, selvom hans forfatterskab nu tager en drejning i form af en ungdomsroman.

“Det er faktisk ikke så forfærdeligt anderledes end krimigenren, at skrive en ungdomsroman. Begge genrer udspiller sig oftest i et nutidigt miljø, dialogen er moderne og handlingen berører primært socialrealistiske emner," slutter Claus Hagstrøm af.