Motion for mænd – nyt løb skal sætte fokus på sundhed

Foto: Horsens Firma og Familieidræt

Mænd kan være svære, at få op af sofaen, men deres sundhed er lige så vigtig som alle andres. Derfor forsøger Horsens Firma og Familieidræt at stable et arrangement på benene, som skal få mændene ud. Vi har talt med Ella Laursen, der er med til at arrangere løbet.

Snart kommer der et løb til Horsens som skal få mændene ud og motionere, for det kan være svært at få mange af dem i gang. Ikke desto mindre er det vigtigt, og Ella Laursen fra Horsens Firma og Familieidræt håber på, at deres nye event, vil sætte fut i mændene.

Mænd skal ud i naturen

Vi skal have mændene ud i naturen og motionere. Et nyt initiativ skal kickstarte det hele:

”Det er vores forbund, der gerne vil have nogle flere mænd ud og motionere. Mænd er jo nok dem, der ikke motionere så skrækkeligt meget i forvejen. Derfor har vi lavede vi for to år siden motion for mænd. Men programmet var for hårdt, og det var kun for de helt ekstreme,” fortæller Ella og fortsætter:

”Det er ikke det, som den almindelige dansker har lyst til, så for at få den almindelige danske mand med, som måske ikke har motioneret så meget, så har vi i stedet lavet det her tiltag.”

Løb 5 eller 10 km

Det nye løb er et landsdækkende tiltag, og der er mange byer der er med. I Horsens har de valgt, at man kan løbe 5 eller 10 km. Man kan også vælge at gå, hvis man mere er til det.

”Man kan sige, at der er lidt for en hver smag. Det er første gang vi holder det. Vi var med for to år siden, da de lavede et ekstremløb, men der var der ikke nok tilmeldinger, så der blev det hele slået sammen, og rykket til Skanderborg, men det gik ikke her i Horsens,” fortæller Ella og uddyber:

”Det er for ekstremt. Det var lagt op til at man skulle være ekstremt motion. Det er ikke på den måde man får lokket nye til.”

I denne omgang har Ella og Horsens Firma og Familieidræt bestemt, at det skal være lettere og samtidig er der aktiviteter i klubhuset, så folk kan lave lidt af hvert. Der er blandt andet dart, og der er en slags åbenhus.

Kun for mænd

Det er udelukkende mænd der kan tilmelde sig løbet, da der skal sætte fokus på deres sundhed. Det koster 50 kroner at være med, og for de penge får man en vand og sandwich. Man kan tilmelde sige lige her. http://www.hofi.dk/aktiviteter/maends-motionsdag?fbclid=IwAR3yTHPzN0ysQjd_DM5PmrfAPBAxbcSWvgXIMATiOuC4N37wQO4PoH0kkEU

Løb i flotte omgivelser

Det er forholdsvis overkommeligt, at være med. Starten går klokken 18.00, og det slutter allerede klokken 20.00 – så der er ikke tale om et heldagsarrangement.

Man løber i Åbjergskoven, så det er i virkelig flotte omgivelser. Det er en meget smuk rute, hvor Horsens Firma og Familieidræt også høre hjemme.

Du kan læse mere her. https://www.facebook.com/Horsens-Firma-og-Familie-Idr%C3%A6t-230521510404871/