Skal du bo i Horsens? Bliv flytteklar med disse råd

Horsens er et dejligt sted at bo – det er tæt på det hele, men også tilpas stille og roligt til, at småbørnsfamilier og unge par kan finde ro til at stifte familien her.

Er du allerede solgt på idéen om at flytte hertil, vil vi spare dig for salgsargumenterne. I stedet for har vi pakket denne artikel med en liste af gode råd til dig, der har bestemt dig for at blive tilflytter, så du falder godt til, og at selve flytningen forløber så gnidningsfrit som muligt. Vi håber, du kan bruge følgende råd og ønsker dig velkommen!

Få finansieringen på plads, inden du flytter

Et nyt hus er en stor investering, der kræver, at du har økonomien i orden. Det er de færreste, som har råd til at købe et hus kontant, men at låne penge er heller ikke altid lige nemt, hvis ikke din økonomi er i stand til at bære omkostninger til afdrag og renter. Derfor er det vigtigt, at du, inden du flytter, får styr på finansieringen af dit huskøb, så du ved, hvad du har at gøre med hver måned.

Selvom huse i det jyske er billigere end i København, er det trods alt stadigvæk en udgift, de færreste bare uden videre kan føre ind i budgettet. Et huslån kommer med en lang række forpligtelser, der skal vurderes og overvejes, inden du skriver under på noget.

Flyttefirma eller gør-det-selv?

Kommer du fra København eller Skagen, er der langt til Horsens, og det kan være vanskeligt at klare flyttearbejdet selv, hvis du har mange ting, der skal med. Derfor kan det være en stor fordel at alliere sig med et professionelt flyttefirma, som kan stå for at klare det for dig.

De fleste flyttefirmaer har enten store biler eller lastbiler, så de kan klare det hele af én omgang, men det er selvfølgelig værd at overveje, hvilken løsning der er billigst. Ønsker du selv at klare det, kan du som alternativ leje en eller flere flyttebiler. Husk dog at regne din ”timeløn” med – altså den tid, du bruger på at flytte, som reelt set kunne være brugt på noget andet, der kunne have skaffet mad på bordet.

Husk formalia – det kan koste dyrt

Der er en lang række formalia, du skal iagttage, når du flytter fra en kommune til en anden. Dette inkluderer at anmelde flytningen til din nye bopælskommune. Dette sikrer, at du får et nyt sundhedskort, men også at din post kommer frem til den rigtige brevsprække.

Hvis du ikke registrerer flytningen rettidigt, skal du regne med at få en bøde, og det er surt at skulle punge flere hundrede kroner ud, bare fordi du var glemsom. Derudover er der selvfølgelig også en række ting ift. at få tilmeldt jeres børn til den lokale skole, vælge el- og varmeleverandør og de små ting, man ikke tænker over. Det kan virke banalt, men du vil takke dig selv for at have styr på det, så du ikke ender med at skulle betale for det.