Skal du vælge underbukser til herre i bomuld eller blandingsbomuld?

Skal du finde et par underbukser af bomuld i dag, som er naturligt bæredygtige? Så skal du fokusere på enten bomuld eller blandingsbomuld. Men hold især øje med et materiale som mikrofiber - det er bæredygtigt fibre fra kvast og rester fra træer, der gør dem ekstra bløde.

Sponsoreret indhold

Rigtig meget tøj bliver produceret i bomuld i dag. Det er ikke let at vurdere, hvilke underbukser af bomuld, der er de mest bæredygtige. Finder du de helt rigtige underbukser til mænd i kvalitets bomuld, vil du i fremtiden købe dem, og beholde dem i meget længere tid.

Det spiller sammen med, at der i Danmark er kommet et større fokus på bæredygtige materialer og vigtigheden af, at tøjet skal kunne holde i længere tid. Dermed sænkes vores forbrug af de ressourcer, som jorden ikke har ubegrænsede mængder af. Vær derfor opmærksom på valget af bomuld.

Hvad er forskellen på bomuld og blandingsbomuld?

Underbukser af bomuld er det mest populære materiale til underbukser, fordi det absorberer godt og er åndbart. Men vær opmærksom på, at kvaliteten varierer meget indenfor bomuld, både m.h.t. udseende og hvordan stoffet føles. Du kan købe utroligt billige underbukser af bomuld og utroligt dyre. Forskellen er stor på dem, så udvælg nøje dine næste bomuldsunderbukser.

De fleste underbukser er lavet af blandingsbomuld. Selvom, der står 100 % bomuld behøver det ikke at være det. 97 % bomuldsunderbukser kan på lovlig vis blive kaldt 100 %. Det er ofte pga. ønsket til at tilføre elastiske fibre, f.eks. i toppen af underbukserne, der giver det den betegnelse.

Det tredje populære alternativ: Mikrofiber underbukser

Mikrofiber kommer fra stoffer som det syntetiske polyester og de naturlige Modal og Tencel. Både Modal og Tencel er bæredygtigt fibre, lavet af kvast og rester fra træer. Alle underbukser af mikrofiber lige meget stoffet, føles begge blødere end bomuld, og er meget lette. For dig med den gode samvittighed og grønne bevidsthed, er det materialet.

Læs mere om, hvordan du kan finde de bedste kvalitets underbukser til en travl hverdag i denne guide.