Torsdag åbner ny butik i Søndergade

Den nye butik i Horsens indrettes som den første butik uden for København efter brillekædens helt nye retningslinjer. Foto: Louis Nielsen

Torsdag åbner brillekæden Louis Nielsen sin anden butik i Horsens.

Torsdag den 29. august slår butikschef Lars Walther og chefoptiker Lise Lønstrup dørene op til en splinterny Louis Nielsen-butik i Horsens på Søndergade 40, hvor skobutikken Havanna Shoes tidligere havde til huse. Og det er ikke småting, der er på spil for Lise og Lars:

”Som partnere i Louis Nielsen-kæden ejer vi de profitgivende andele af vores butik, så det betyder, at vi er helt almindelige selvstændigt erhvervsdrivende, der står for vores egen omsætning og indtjening. Men det betyder også, at vi selv er med til at investere midler i vores nye butik, lige fra renovering over indretning til design,” forklarer butikschef Lars Walther.

Men hvor indsatsen nok er stor, er ambitionerne mindst lige så store. Således går Lise og Lars benhårdt efter at opnå en lokal markedsandel på 50% inden for de kommende år, hvilket ligeledes er kædens ambition på landsplan.

”Vi vil fordoble vores brillesalg og markedsandel i Horsens inden for de kommende år og dermed være den optiker, der sælger hver anden brille i byen. Det er en helt klar plan for os og butikken, og selvom den naturligvis er ambitiøs, er den også realistisk,” bemærker Lars Walther. Han perspektiverer samtidig med, at Louis Nielsen-kæden ifølge seneste markedsanalyse fra maj måned har 48% markedsandel i Danmark.

2.0-versionen af optik i Horsens

Den nye butik på Søndergade bliver nemlig lige omtrent dobbelt så stor som den tidligere butik på Torvet, og så bliver butikken også en af de absolut første Louis Nielsen-butikker i Danmark til at præsentere kædens helt nye indretnings- og designlinje. Den nye måde at indrette kædens butikker på er baseret på en pilotbutik på Købmagergade i København, som hidtil har været kædens nordeuropæiske ”designeksperimentarium”, og som nu altså står model for kædens øvrige butikker.

”Det er kort sagt en 2.0 version af Louis Nielsen, det her. Vi får dobbelt så meget plads, simpelthen fordi, vi var vokset ud af vores gamle lokaler. Og så bliver butikken med den ny indretning og design simpelthen bare fantastisk smuk. Lys, luftig og imødekommende,” fortæller en begejstret Lise Lønstrup.

Lise, Lars og teamet åbner den nye butik på Søndergade 40 torsdag i denne uge.