Unge og ældre holder cocktailparty på Plejecenter Nørrevang

Plejecenter Nørrevang holder cocktailparty med elever fra Produktionsskolen i Horsens.

Farvestrålende drinks skyllet ned til tonerne fra gamle evergreens vil sætte de ældre beboere på Plejecenter Nørrevang i den rette nostalgiske stemning, når de torsdag den 28. februar holder et vaskeægte cocktailparty.

Det bliver elever fra Produktionsskolen i Horsens, der kommer til at mixe og servere drinksene for de ældre.

"Eleverne og de ældre kender allerede hinanden. De har nemlig lavet en Spillebule, hvilket betyder, at de unge hver 14. dag møder op på plejecentret for at spille alle mulige slags spil med de ældre. Det fungerer rigtig godt, og derfor var det helt naturligt at spørge, om de ville mixe drinks til det kommende cocktailparty," fortæller aktivitetsmedarbejder Liz Langfeldt.

Hun tilføjer, at samværet spiller fint sammen med Horsens Kommunes indsats i forhold til at rekruttere arbejdskraft til ældreplejen.

Lone Rasmussen, der er lærer på Produktionsskolen Horsens, bekræfter, at de unge lynhurtigt sagde ja tak til at hjælpe med til festen:

"Ved at dyrke relationer mellem generationer kan de unge blandt andet lære, at det ikke er så skræmmende at blive ældre. Før Spillebulen var en realitet, havde nogle af vores elever for eksempel aldrig sat deres ben på et plejecenter. Det gjorde, at de i starten følte sig lidt generte ved at være i et nyt miljø, men da først spillene kom rigtigt i gang, havde alle glemt alt om, hvor de var. Det var derfor ikke spor svært at finde frivillige bartendere og serveringsdamer til cocktailpartyet."