11 boligblokke rømmes. Dansk sø går over sine bredder

Bygholm Sø er gået over sine bredder. Her ses et billede af søen på en mere rolig dag. Foto: Nils Jepsen / Wikipedia

Mandag tvinger de store vandmængder myndighederne til at tage et usædvanlig skridt.

Sydøstjyllands Politi fortæller mandag på Facebook, at vandet står så højt i Bygholm Sø i Horsens, at et stort boligområde rømmes. 

Det drejer sig om området, der kaldes Åvænget og ligger ved Schuttesvej i Horsens.

Det består bl.a. af 11 boligblokke. Boligerne rømmes, fordi der muligvis kan være en risiko for, at diget ikke holder, og at vand fra søen kan løbe ind i området.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Heri kommer politiet også med en opfordring til beboere, som endnu opholder sig i området.

"Er du beboer i området – og hjemme i din bolig – skal du forlade boligen og enten selv tage ophold et andet sted eller tage til Forum Horsens, som Horsens Kommune stiller til rådighed for beboerne," skriver Sydøstjyllands Polit - inden de fortsætter: 

"Er du på arbejde på nuværende tidspunkt, så skal du ikke tage tilbage til din bolig, men enten tage til Forum Horsens eller selv finde et alternativt opholdssted. Er du ikke selvhjulpen, så vil du blive hjulpet ud af din bolig og transporteret til Forum Horsens." 

Større område afspærret

På grund af den forhøjede vandstand er Bygholm Park også lukket, og Schüttesvej er afspærret ved Hattingvej og ved Lovbyvej, og den vil være det, indtil det igen vurderes at være sikkert at køre der.

På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at sige, hvornår området igen er sikkert at færdes i – og derfor heller ikke, hvornår beboerne kan vende tilbage til sin bolig.

Følg med på Horsens Kommunes hjemmeside og Facebook-side, hvor du kan læse mere om rømningen til Forum Horsens.

Politiet forsikrer iøvrigt om, at de vil være til stede sammen med medarbejdere fra Horsens Kommune for at sikre et roligt og sikkert forløb.