Auktionshus på udkig: Måske har du millioner liggende i gemmerne

Støvede pyntegenstande og arvestykker kan være rigitgt mange penge værd. Foto: Shutterstock

Der kan være gode penge i antikviteter.

I marts er auktionshuset Bruun Rasmussens eksperter på vurderingsturné i Midtjylland og Syddanmark for at finde russisk og asiatisk kunst til de kommende auktioner. Måske er det dig, som har en mindre formue liggende i gemmerne?

Netop nu oplever Bruun Rasmussen nemlig en stor interesse fra deres asiatiske og russiske kunder for at købe dele af deres kulturarv tilbage. Det fortæller auktionshuset selv i en skrivelse, hvor de efterlyser spændende fund fra danskernes gemmer. 

Kunstgenstandene bliver ofte indleveret til auktionshuset af danskere, som er efterkommere af sømænd og forretningsmænd, der arbejdede i disse områder – og det kan resultere i højst overraskende hammerslag på auktion.

"Når vi har så meget russisk og asiatisk kunst i Skandinavien, skyldes det, at mange lod sig udstationere i Rusland op gennem 18-1900-tallet, hvor de arbejdede for store skandinaviske virksomheder. Andre sejlede i Asien og bragte ting med tilbage til deres hjemlande. Det er helt særlige kunstgenstande som disse, der opnår fantastiske hammerslag på auktion – og vi ved, at der gemmer sig endnu flere skjulte skatte i de danske hjem," fortæller Martin Hans Borg, leder af afdelingen for russisk kunst og antikviteter hos Bruun Rasmussen.

Hvad er det værd?

To af de seneste hammerslag, som viser den enorme interesse for denne type kunstgenstande, faldt over to skåle af det pureste guld i juni 2019. Skålene blev foræret til den danske admiral, forretningsmand og politiker Andreas du Plessis de Richelieu (1852-1932) af Siams Kong Rama V. Andreas du Plessis de Richelieu blev en af kongens nærmeste rådgivere og fik stor indflydelse på udviklingen af det moderne Thailand. Guldskålene har siden været i familiens eje og endte med hammerslag på henholdsvis 260.000 kr. og 340.000 kr.

På vurderingsturnéen er Bruun Rasmussens eksperter på udkig efter kunst, kunsthåndværk, ikoner, smykker og møbler fra Rusland samt kunst og kunsthåndværk fra Asien. Hvis du vil vide, hvad dine genstande er værd, er der mulighed for et uforpligtende vurderingsbesøg i dit hjem.