Aula misbruges til at sende bombetrusler: Fik det til at se ud som 13-årigs værk

Systemet er egentligt beregnet til, at forældre og skole kan holde kontakten om børnenes trivsel og skolegang. Foto: Shutterstock

Skolernes nye intranet, Aula, er flere gange de seneste dage blevet misbrugt til at afsende bombetrusler mod danske skoler.

Sydøstjyllands Politi har tidligt tirsdag morgen modtaget anmeldelse om, at skoleintranet Aula igen er blevet brugt til at udsende en trussel. Denne gang var truslen rettet mod Juelsminde Skole. Truslen vurderes at være endnu én svarende til de, der blev sendt i Midt – Vestjyllands Politikreds i går.

Mandag formiddag modtog Midt- og Vestjyllands Politi nemlig en anmeldelse om en bombetrussel mod Tingstrup Skole. Truslen var sendt fra en 13-årig elevs profil på skolens intranet, Aula. Den indledende efterforskning peger dog på, at det ikke er den 13-årige selv, der har sendt beskeden.

Truslens ordlyd fremstår som afsendt af en elev, men efterforskningen rettes især mod afdækning af, om der er tale om samme gerningsmand og fremgangsmåde, som i de foregående tilfælde. Efterforskningen vil blive koordineret med andre politikredse.

Selv om det klart vurderes, at der ikke er grund til bekymring i forhold til ordlyden af beskederne og selv om ramte skoler roligt fortsætter arbejdet, så tager politiet efterforskning mod den eller de, der står bag meget alvorligt og opfordrer til, at aktiviteten ophører straks.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.