BREAKING: Nye restriktioner på vej i hele Danmark

Foto: Shutterstock

Senere fredag vil Mette Frederiksen indføre landsdækkende corona-restriktioner, erfarer TV2.

Nu erfarer TV2, at regeringen påtænker at barer, caféer og restauranter i hele landet skal lukke klokken 22. Det fortæller tv-stationen forud for det pressemøde, som statsminister Mette Frederiksen (S) har indkaldt til fredag klokken 14. 

Ifølge de anonyme kilder som TV2 har talt med, så er årsagen, at regeringen nu går bort fra strategien om blot at sætte ind lokalt, nu vil man istedet indføre landsdækkende tiltag, der skal dæmpe smittespredningen.  Om statsministeren vil indføre flere restriktioner - enten lokalt eller i hele landet - vides ikke. Det kommer formentlig først til at stå klart, når Mette Frederiksen toner frem på podiet i Spejlsalen klokken 14 fredag eftermiddag. 

Advarer borgerne

Tidligere på dagen var Fyns Politi ude med en advarsel til borgerne. Det er en af flere af landets politikredse, der i løbet af torsdag og fredag har indskærpet over for borgerne, at det gælder om at tage sig sammen i forhold til at overholde de gældende restriktioner og anbefalinger fra Sundhedsmyndighederne. 

"At smittetallet falder må ikke blive en sovepude, vi skal have smitten under kontrol, inden det er for sent. Jeg ved godt, at langt de fleste har forstået alvoren i budskaberne – og tak for det, men vi er nødt til at have alle ombord. Til de, der endnu ikke har forstået spillereglerne vil jeg derfor sige: Overtrædelser af de gældende restriktioner vil blive mødt med sanktioner," siger politidirektør Arne Gram fra Fyns Politi.  

Han tilføjer:

"Jeg ville ønske, det ikke var nødvendigt at melde så kontant ud, men jeg ser ikke andre muligheder. Vi vil derfor fortsat være massivt til stede i nattelivet, men vi vil også holde et godt øje med for eksempel forretninger, pladser og parker, vi sætter konsekvent ind, hvis de fælles spilleregler ikke bliver fulgt," udtaler Arne Gram.