Dagens coronatal: Igen flere end 2000 smittet - presset på sygehusene stiger

Foto: Shutterstock

Udover det daglige smittetal, så stiger kontakttallet også igen.

På et pressemøde mandag indførte landets statsminister Mette Frederiksen (S) en række delvise nedlukninger i større danske byer, derudover forlængede hun de nuværende landsdækkende restriktioner. 

Det skyldes, fortalte statsministeren på pressemødet, at de daglige smittetal har været høje den sidste uges tid. Sammenholdt med fremskrivninger fra de danske sundhedsmyndigheder tegner det et billede af meget høje daglige tal, når vi når til slutningen af december. 

Det billede ser ud til at fortsætte i denne uge. På ugens første dag er tallene endnu en gang for højt. Det fortalte sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), der også deltog på pressemødet. 

Alle dagens coronatal stiger

Ministeren fortæller, at der i det forgangne døgn er registreret 2046 nye smittetilfælde i Danmark. Tallet er det højeste tal, der er målt på et døgn i løbet af efteråret. Det er dog værd at bemærke sig, at der nu testes langt flere end i fopr

Et af nøgletallene gennem hele epidemien har været antallet af indlagt. Det fortæller nemlig, hvor meget pres, der er på sundhedssystemet. Dette tal stiger også. Faktisk med hele 26, så der nu er 328 indlagte på danske sygehuse. 

Samtidig kunne ministeren fortælle, at kontakttallet er steget til 1,2. Det betyder, at epidemien igen er stigende.