Disse dele af Mågestellet er blevet penge værd: Søs viser sin samling frem

Søs viser her en del af sin samling af Mågestellet. Foto: DBA Guide

En frugtskål til 20.000 kr. og nogle kopper, der er steget mere end 700 procent i værdi på bare 9 år. Her kan du læse om - og se- nogle af de dele fra Mågestellet, der i dag er blevet mere værd, end hvad du gav for det dengang i butikken.

Hvis du pudser, sliber og maler, kan du ofte få restaureret dine ting, så de høster værdi i et videresalg. Men der findes også eksempler på ting, som egentlig bare skal stå og hygge sig for sig selv i et skab, og så vupti: Så er deres værdi pludselig blevet større.

Det er tilfældet med dele af Mågestellet, skriver DBA Guide. Og i denne artikel er en vaskeægte samler af Mågestellet klar med en række eksempler på, hvad for nogle ting fra Mågestellet, du i dag kan få mere for, end hvad du gav for dem dengang.

Samleren er 48-årige Søs Helmer-Jensen fra Hillerød. Søs har 600 forskellige dele af Mågestellet og mangler endnu 100 dele for, at hendes samling er komplet.

Koppen, der er steget 750 procent i værdi på bare 9 år

Elsker du gammelt stel, og drikker du ofte kaffe, kakao eller te, ja så er der måske godt nyt til dig. For så var du måske nok en af dem, der i 2010 begav sig ned i butikkerne og anskaffede dig en eller flere termokopper fra Mågestellet.

Og det har i bogstavligste forstand kunne betale sig i dag. I dag er koppen nemlig blevet mellem 2.500-3.000 kr. værd. Det vurderer Søs, der fortæller, at du fra ny i butikkerne i 2010 ”kun” skulle give 400 kr. for ét eksemplar.

Disse er steget det dobbelte i pris på ét år

Bordkort er ikke kun rare at have, hvis du har en lidt speciel familie, hvor du måske ikke bryder dig om at have halvdelen af dem som sidemand. Bordkort er også prisen værd i en anden forstand – ja faktisk helt bogstaveligtalt – og mere til.

For holderne til bordkort fra Mågestellet kan du nemlig sælge for 1.800 kr. i dag, vurderer Søs, der selv for kun et år siden gav 800 kr. for selvsamme.

20.000 kr. gav Søs for denne ting fra Mågestellet

Kopper og tallerkener er typisk de mest gængse dele i et porcelænsstel, men hvis du har købt noget mere ”skævt” som for eksempel et frugtfad, burde du kunne høste en god fortjeneste for det.

Søs vurderer, at et Mågestels frugtfad er 4.000 kr. værd. Og faktisk endte hun selv med at punge ud med 20.000 for sit frugtfad, fordi hun bare måtte have det, og der var rift om det. Så du kan jo være heldig at indkassere mere end de 4.000 kr..

Hvis du ’brænder’ for Mågestellet, har du måske scoret dig denne gode investering

Søs er klar med endnu et eksempel på en ting fra Mågestellet, som er steget i værdi. Ja, på bare tre år er kandelaberne fra Mågestellet steget det tredobbelte.

Denne del fra Mågestellet måtte Søs kæmpe med andre samlere om

Det vides ikke, hvad Søs i sin tid gav for sine Mågestelsæg, men sikkert og vist er det, at de små porcelænsfigurer var pengene værd. Og der måtte punges lidt ekstra ud for dem.

Søs fortæller nemlig, at da æggene blev sat til salg af en sælger på DBA, måtte hun kæmpe for dem. Andre var nemlig også interesseret i dem, så de blev konstant budt op. I sidste ende var det dog Søs’ bud, der vandt kampen.

Om samleren Søs

- Søs’ samling ag mågestellet er så stor, at folk kommer rejsende fra nær og fjern for at se hendes hjem. Selv Søs’ bil har måger på sig.

- Søs’ favorit del fra mågestellet er ikke engang noget, du kan dække bord med. Det er en halskæde, som hun har arvet fra sin mormor. Den har Søs besluttet, at Søs skal begraves med engang.

- Søs ældste søn og svigerdatter stod til at arve Søs’ samling, men de har nu meldt ud, at de kun vil have Mega Mussel. ’Det kan de ikke være bekendt’, tilføjer Søs med et smil.

Kilde: DBA Guide