Officielt: Nu udbetales danskernes feriepenge - så meget kan du glæde dig til

Foto: Shutterstock

Nu får danskerne glæde af deres indefrosne feriepenge. En del af dem udbetales nemlig senere i år.

Den seneste uges tid har de indefrosne feriepenge været omdrejningspunkt for meget spekulation. Det skyldes, at mange begyndte at spekulere i, om regeringen ville udbetale pengene som en kickstart til dansk økonomi, der har haft et forbandet forår som følge af coronavirussen. Det viser sig nu at holde stik. 

Den melding kunne finansminister Nicolai Wammen (S) natten til mandag overbringe til danskerne. 

Meldingen kom efter en række forhandlinger, der munder ud i det, der nu omtales som "sommerpakken". Her vil regeringen sammen med størstedelen af Folketingets partier bl.a. udbetalt tre ugers indefefrosne feriepenge, ligesom pakken også indeholder en række andre initiativer, der forhåbentligt kan få gang i hjulene på dansk økonomi nok en gang. 

Må vente lidt endnu

Finansministeren kunne desuden fortælle, at danskerne må væbne sig med en smule tålmodighed, inden de skruer op for forbrugsfesten. Pengene udbetales nemlig først på den anden side af sommeren. Dette skyldes - ifølge Nicolai Wammen - tekniske årsager. Derfor bliver det først til oktober, at de hidtil indefrosne feriepenge udbetales. 

Nicolai Wammen glæder sig i en pressemeddelelse fra Finansministerier over, at regeringen sammen med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet nåede frem til en aftale. 

"Med aftalen i dag tager vi et vigtigt skridt fremad og videre ud af krisen. Vi sætter en ansvarlig slutdato på de midlertidige hjælpepakker. Og samtidig giver vi en markant saltvandsindsprøjtning til dansk økonomi og iværksætter flere tiltag for at hjælpe danske eksportvirksomheder gennem krisen på de globale markeder," udtaler finansministeren i en pressemeddelelse, inden han fortsætter 

"Jeg er meget glad for, at et bredt flertal af Folketingets partier har taget ansvar for Danmarks økonomiske genopretning. Det tjener Danmark bedst, når vi står sammen."

Søren Pape Poulsen (C) fra De Konservative skriver på Twitter, at feriepengene vil svare til godt og vel 15.000 kroner efter skat for den gennemsnitlige lønmodtager.