Skattestyrelsen har fået nye oplysninger: Nu får tusindvis af danskere brev

Foto: Shutterstock

Mandag sender Skattestyrelsen breve ud til godt 6.000 borgere, der i 2019 har udlejet deres bolig gennem udlejningsportalen Airbnb. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Skattestyrelsen har i januar 2020 modtaget oplysninger fra Airbnb om de borgere, der har lejet deres bolig ud i sidste halvdel af 2019. Når skattemyndighederne modtager oplysninger om en borger, har styrelsen pligt til at underrette om de oplysninger, den har fået. Derfor sender Skattestyrelsen i dag præcist 6.355 breve ud til de borgere, styrelsen har modtaget oplysninger på.

" Oplysningerne vi får fra Airbnb er uden personnumre, og vi er derfor i gang med at identificere de borgere oplysningerne vedrører, og det har vi foreløbig kunne på de ca. 6.000 borgere, der nu modtager et brev," siger Karoline Klaksvig, underdirektør i Skattestyrelsen.

I dag og de næste par måneder vil borgere, der i perioden 1. juli til 31. december 2019 har lejet deres bolig ud på Airbnb, modtage et brev fra Skattestyrelsen. 

"Det er vigtigt for Skattestyrelsen at have de rigtige oplysninger for at hjælpe borgerne med at betale de korrekte skatter og afgifter, og derfor vil Skattestyrelsen gerne samarbejde med så mange deleøkonomiske virksomheder som muligt," siger Karoline Klaksvig i en pressemeddelelse, som Skattestyrelsen har sendt ud.

Gøres automatisk i fremtiden

For de borgere, der har udlejet deres bolig gennem Airbnb i 2019, er bundfradraget 28.600 kr. for hele årets indtægter. Efter bundfradraget reduceres det resterende beløb med 40 %, for at finde det skattepligtige beløb. Borgeren skal selv oplyse det eventuelt skattepligtige beløb. Det bliver muligt, når Skattestyrelsen åbner for årsopgørelsen 2019 om kort tid, den 9. marts 2020.

Skattestyrelsen vil for sidste halvår af 2019 og i 2020 modtage oplysninger om danske borgere, der udlejer deres bolig gennem Airbnb. Fra 2021 vil Skattestyrelsen automatisk via en indberetningsløsning modtage oplysningerne fra Airbnb.