Troede det var en aprilsnar: Dansk mand finder slange i sin opvaskemaskine

Foto: Shutterstock. Billedet forestiller en almindelig mælkesnog, men er et modelfoto.

René Høgh Olsen fra Horsens gjorde sig noget af et fund den 1. april. Han stod pludselig med en vaskeægte slange mellem hænderne.

René var gået ud for at sætte en opvask over, da krybdyret pludselig kom i vejen.

Det skriver Horsens folkeblad

Troede det var aprilsnar

René åbnede sin opvaskemaskine og der, hvor der normalt skulle være kopper og tallerkener lå der i stedet en slange, der var over 50 centimeter lang.

”Jeg skulle til at fylde min opvaskemaskine, som jeg havde tømt tidligere på dagen. Da jeg trak den midterste skuffe ud, så jeg, at der lå en slange derinde. Jeg tænkte, ”hvad fanden sker der her”,” siger René Høgh Olsen, som heldigvis ikke er bange for slanger.

René tog fat i den døde slange og flyttede den fra opvaskemaskinen til køkkenbordet.

”Den virkede lidt gummiagtig,” forklarer han og indrømmer, at han i til at starte med var i tvivl om, om slangen var ægte. Det kunne jo være hans mor eller søster, der havde været på besøg tidligere, som ville lave en lille aprilsnar. Da han tjekkede med dem, afviste de det dog blankt.

”Mine børn var også i lejligheden, og de er godt nok ret fantasifulde, men hvor pokker skulle de have fået en slange fra,” siger René Høgh Olsen,

Han besluttede sig for at ligge slangen i en pose og slå til den med en gryde. Da han gjorde det kom der lidt blod ud, og det overbeviste ham om at det var en ægte slange.

Ejeren har mistet to slanger

René undersøgte, hvilken slange han havde at gøre med. Han fandt hurtigt ud af, at der var tale om en ufarlig mælkesnog, som er et populært kæledyr blandt krybdyrsfans i Danmark.

Han besluttede at forsøge at finde ejeren og lavede et opslag på en Horsens-gruppe på Facebook. De fleste kommentarer fik han fra folk, der troede, at det var en aprilsnar. Alligevel fik han et tip om, at en person i nabolaget holder slanger, og han henvendte sig til dem i løbet af dagen.

”Jeg snakkede med dem, og den viste sig at være god nok. Det var deres - den var stukket af for en måneds tid siden,” siger René Høgh Olsen der også fortæller, at ejerne havde mistet hele to slanger.

”Så der er altså en mere derude et sted. Det kan jo være, at den er død,” siger René.

 

Ved ikke hvor slangen kom fra

René undrer sig over, hvor slangen kommer fra, men vurdere at den må være kommet igennem vandrørene.

”Maskinen er forbundet med afløbet via vandlåsen under min håndvask i køkkenet, så det må næsten være den vej, den er kravlet ind,” gætter han.

Selvom slangen er død, er den blevet leveret tilbage til dens ejere. René har været i kontakt med Dyrenes Beskyttelse og politiet i forbindelse med fundet, men der bliver ikke gjort mere ved sagen i denne omgang. Han fortæller at de bare bad ham om at smide slangen ud.

”Det var selvfølgelig spændende og lidt chokerende, men jeg har fået opklaret, hvor den stammede fra, så jeg er okay,” siger René Høgh Olsen, som stadig sover roligt om natten. Det på trods af at der kan være endnu en mælkesnog læs i midtbyens kloaksystemer, kældre eller vægge.