Aktiviteter for børn: Sig hej til en haj

I den kommende tid har vi på Horsens24 sat os for at se lidt på, hvad Horsens har at byde på. Første besøg gik til den nye hajudstilling i bytorvHORSENS.

Til tider kan Horsens godt virke som en grå provinsby, men udforsker man byen bare en smule, kan man finde mange skjulte skatte – især for børn.

I reportageserien På opdagelse i Horsens vil vi tage temperaturen på Horsens’ attraktioner. Første stop gik forbi den nye hajudstilling i bytorvHORSENS – et sted man ikke skal gå hen, hvis man er bange for hajer.

Med på opdagelse tog vi 8-årige Marinella – en lille horsensiansk pige med stor interesse for dyr. Hun må være den oplagte kandidat til at bedømme hajudstillingen.

Marinella i hajens gab

Ind i hvidhajens gab

Da vi ankommer til bytorvHORSENS, fornemmer vi straks, at der er hajudstilling. Hele indgangspartiet er klistret til med en kæmpe haj, så man går faktisk direkte ind i det frygtindgydende gab på en hvidhaj.

Man skal et stykke ned gennem bytorvet, før man når til hajerne, men så er de der også i alle afskygninger. Hajerne er elektroniske, så de bevæger sig og virker meget livagtige, hvis de da ellers havde været i vand.

For det her er mere flyvende lufthajer, hvilket måske tager en dæmper af det realistiske udtryk. Ved de forskellige hajer er opstillet skilte, så man kan læse om de enkelte arter, og dermed også få lidt viden med hjem fra udstillingen.

Hajer i fuld størrelse

Det virker dog til at børnene synes, at det er sjovt at løbe rundt mellem de mange hajer, og røre ved dem. Marinella var også imponeret.

Hvad synes du om hajudstillingen?

”Den er god. Det er ret sjovt at se på, for så ved man hvordan hajerne ser ud, og hvor store de er i virkeligheden. Der er så mange hajer her over det hele, og man kan gå ind i munden på dem. Det er vildt skægt.”

Hvad er det flotteste ved udstillingen?

Det flotteste er Hvidhajen. Den er meget stor, og så er den også flot ved, at den er lidt grå og hvid. Men de er alle sammen flotte og sjove at røre ved, fordi de er sådan bløde, og mærkes som en rigtig haj. Vi har lært meget om Hvidhajen omme i skolen, og så er det sjovt at se den rigtigt. Jeg vil gerne herned igen snart.

Hvad kan du bedst lide at lave, når du er nede i byen i Horsens?

For eksempel at kigge på sådan nogle ting her. Og også at hoppe på trampolinerne og gyngerne (på Søndergade). Det gør jeg hver gang, jeg er hernede, og det er næsten hver dag. Men man må ikke hoppe på dem, når det regner som i dag, så det er godt, at hajudstillingen er herinde i centeret."

5 stjerner

Marinella giver hajudstillingen 5 stjerner ud af 6. Så hajudstillingen får en anbefaling med herfra – og så er den jo ovenikøbet gratis.

Hajudstillingen startede i uge 39 og kører til og med uge 43.

I kan se mere om hajudstillingen på Facebook her.

I efterårsferien er der Halloween på Fængslet, og man kan møde youtuberen Albert Dyrlund i Megascope. Der vil vi også gå på opdagelse og vende tilbage med en bedømmelse.