Ulemper ved elbiler

Foto: Shutterstock

Ladetid og ladestationer

En af de største ulemper er uden tvivl udfordringen med at finde en ladestation i nærheden af din bopæl. Hvis du bor i villa kan du betale for at få sat din egen ladestander op derhjemme, men ofte vil du stadig savne en i nærheden af arbejdspladsen, eller familiemedlemmerne.

Det er også vigtigt at huske at elbilerne har en begrænset rækkevidde, inden de igen skal lades op. Samtidig kan det også tage forholdsvis lang tid at lade bilen op, hvis ikke du er heldig at befinde dig i nærheden af en ladestander der har hurtig opladning slået til.

Afhængigt af dit kørselsbehov kan dette være et stort problem, eller en mindre bagatel.

Indkøbspris

Prisen på de moderne elbiler er forholdsvis høj, sammenlignet med tilsvarende modeller der kører på benzin eller diesel. Man får selvfølgelig hvad man betaler for, men det afholder stadigvæk en del danskere.

 

Hvis du bare må og skal eje en elbil, og har du ikke selv alle pengene sparet op til at købe din drømmebil, kan du ansøge om et billån uden sikkerhed på Lånio.dk. Det kan være en effektiv måde at slippe for flere års opsparing.

Begrænset udvalg på brugtmarkedet

Du kan spare penge ved at købe brugt bil, også elbiler, men der er stadigvæk forholdsvis få biler på brugtmarkedet af denne type. Uanset om du kigger hos forhandlere, hos private sælgere på Den Blå Avis, eller andre hjemmesider som Bilbasen, vil du hurtigt opdage der ikke er et stort udvalg.

Fordele ved elbiler

Lavere løbende udgifter

Den første fordel på listen må siges at være de lavere udgifter, både hvad angår strøm og opladning, men også i forhold til olieskift og andre ting der nu bliver gjort overflødige.

 

Alt i alt er det væsentligt billigere at lade bilen op med strøm, end det er at fylde den med benzin eller diesel. Også her nu hvor inflation og høje strømpriser har sat sit præg på landet.

Mindre vedligehold

I takt med at der er mange færre bevægelige dele i en elbil, er der også derfor færre ting der bliver slidt når bilen kører på vejen. Det betyder at du kan forvente færre ture til værkstedet, og derfor en lavere udgift til de årlige reparationer og udskiftninger.

Grønnere trafikant

Et stort plus udover den lækre motorkraft man får i en elmotor, er jo at blive grøn og miljøvenlig. Her kan du selv få bedre samvittighed når du kører lange ture, og i takt med at flere og flere danskere skifter til elbilerne, begynder holdningen til dem også at ændre sig.

 

Og heldigvis er det ikke den eneste fordel ved elbiler, får de er stadigvæk lækre køretøjer der føles rare at køre i.

Konklusion

Står du og overvejer en smart og moderne elbil, men har du ikke helt budgettet endnu? Så tjek top 10 billigste billån her, og se om du måske ikke kan finde et godt tilbud så du kan få fingrene i din drømmebil.