Den skjulte forbindelse mellem gaming og kreativitet

Foto Pexels

At skabe er at lege, og at lege er at spille. Gaming som aktivitet er en sjov fritidsaktivitet, men det kræver også en høj grad af strategisk overvejelse, som fordrer den kreative side af hjernen.

Sponsoreret indlæg

I spillet mod din modstander vil en kreativ tilgang være et overraskende element, som kan være med til at skabe konkrete resultater i spillets udfald til din fordel. Fordelen ligger både i resultatet af spillet (om du vinder eller taber), såvel som i udviklingen af din personlige evne til at skabe kreative løsninger på konkrete problemer. I denne artikel udforsker vi, hvordan gaming er en kilde til udvikling af kreativitet.

At bygge verdener og historier

I nogle spil, såkaldte RPG’er (role playing games), vil man skulle skabe karakterer og endda verdener, som spillets forløb vil centrere sig omkring. Her ligger den kreative udfoldelse i selve skabelsen af disse universer, og der er ingen ende for hvilke veje, du kan tage og skabe på dit eventyr i spillet. Du vil styrke dine evner til at tænke i narrativer, idet du sideløbende med spillets gang vil danne fortællinger om spillets karakterer, hvis skæbne du selv er ansvarlig for.

Kreativitet i strategi

Spillet præsenterer en række problemer, og der findes ganske vist gængse måder at løse dem på, men prøv som øvelse at finde nye måder, og måske vil du finde ud af, at der er en række fordele ved ikke at gøre som alle de andre gør. Spiller du strategiske spil online mod andre mennesker, vil du give dig selv en fordel ved at tænke kreativt. Ligesom du formodentlig har en forventning om, hvordan modstanderen vil agere strategisk, har modstanderen ligeledes en forventning om, hvordan du vil gøre det. Hvis du tænker ud af boksen, vil det være sværere for modstanderen at forudsige dine træk, og du vil kunne have overraskelseselementet til din fordel.

At game er derfor andet end blot tidsfordriv, det giver dig mulighed for at udfolde dine kreative evner i løsningen af problemer. Og når du spiller mod andre mennesker, vil den kreative tilgang tilføre dit spil et element af uforudsigelighed, som vil gøre dig sværere for modstanderen at læse. Berig derfor dit liv med øget kreativitet og underholdning med et godt spil.